-Είμαι ο άγιος Λουκάς ο ιατρός από την Ρωσία και με έστειλε ο Δ. από τη Γερμανία για να σε ανακουφίσω από τους πόνους…




Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος λουκας ιατροςΑπό το βιβλίο: «Αρχιεπίσκοπος Λουκάς – Ένας άγιος Ποιμένας και γιατρός χειρούργος»
Ο κ. Γ.Δ. αφηγείται:

«Ονομάζομαι Γ.Δ. Ήταν 17 Ιανουαρίου 2007 και τότε έμενα στη Γερμανία. Είχα δικό μου κατάστημα στο Ντέτμολτ. Ο φίλος μου Θ.Γ. βρισκόταν στο Σικάγο κι ετοιμαζόταν να έλθει στην Ελλάδα. Την παραμονή της αναχώρησης ένιωσε πολύ δυνατούς πόνους στην κοιλιακή χώρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι γιατροί του έκαναν ένεση μορφίνης, γιατί ο πόνος ήταν φρικτός.
Του είπαν να ηρεμήσει και να κάνουν τις περαιτέρω εξετάσεις. Η γυναίκα του με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Θ. βρίσκεται στο νοσοκομείο και υποφέρει. Με παρακάλεσε να προσευχηθώ. Εκείνη την ημέρα, συμπτωματικά, ήλθαν κάποιοι φίλοι μου από την Ελλάδα και μου έφεραν την Παράκληση του Αγίου Λουκά και μία εικόνα του. Εγώ δεν τον γνώριζα. Οι φίλοι μου μου μιλούσαν για τον Άγιο Λουκά. Την ώρα που συζητούσαμε πήρε τηλέφωνο η γυναίκα του Θ. Εγώ εντελώς αυθόρμητα, χωρίς να το πολυσκεφθώ, της είπα:
-Πες στον Θ. να μείνει ήσυχος. Θα του στείλω απόψε κάποιο νέο άγιο από την Ρωσία.
Δεν ξέρω πως μου ήρθε, έτσι ακριβώς της είπα. Η γυναίκα του το πίστεψε τόσο πολύ που πήγε στο νοσοκομείο και του το είπε.
-Τι κάνεις Θ.;
-Πονάω πάρα πολύ.
-Ο Δ. από τη Γερμανία μου είπε ότι θα σου στείλει κάποιο νέο άγιο από την Ρωσία. Μήπως ήρθε;
-Σε παρακαλώ, άφησέ με στους πόνους μου. Δεν πέρασε κανείς.
Εγώ στο μεταξύ ζήτησα συγγνώμη από τους φίλους μου και ανέβηκα στο διαμέρισμά μας, που ήταν πάνω από το κατάστημα. Εκεί διάβασα για πρώτη φορά την Παράκληση του Αγίου Λουκά και τον παρακάλεσα να πάει να βοηθήσει τον Θ. στην Αμερική.
Την άλλη μέρα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο Θ. και μου είπε:
-Τι σχέση έχεις εσύ με τους αγίους από την Ρωσία;
Εγώ δεν κατάλαβα. Ο Θ. συνέχισε:
-Αδελφέ μου, χτες έγινε μεγάλο θαύμα. Με επισκέφθηκε ο ίδιος ο άγιος Λουκάς. Φορούσε τη λευκή στολή των γιατρών. Ήρθε κοντά μου και νόμισα πως ήταν κάποιος από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Τον ρώτησα:
-Γιατρέ, τι θέλεις;
-Είμαι ο άγιος Λουκάς ο ιατρός από την Ρωσία και με έστειλε ο Δ. από τη Γερμανία για να σε ανακουφίσω από τους πόνους.
Με έπιασε στην κοιλιά και αμέσως σταμάτησαν οι πόνοι. Μέχρι τότε ήμουν διπλωμένος από τους πόνους. Ο Άγιος έφυγε. Κι εγώ σηκώθηκα, είπα στους γιατρούς ότι είμαι καλά και φεύγω. Οι γιατροί μου είπαν:
-Μα είσαι τρελός;
Εγώ επέμενα και με έβαλαν να υπογράψω.
Πήρε εξιτήριο και την επομένη αναχώρησε για την Ελλάδα. Φτάνοντας στην Αθήνα, πήγε στην Ι.Μ. Σαγματά και ευχαρίστησε τον άγιο Λουκά!

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΊΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒     ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology