O μ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ [Vid]

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΙΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====
Στο ολιγόλεπτο βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, γίνεται αμέσως σαφές ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης Αντώνιος δεν είναι ένας τυχαίος ιεράρχης.






Κατά γενική ομολογία -κλήρου και λαού- υπήρξε ένας Άγιος επίσκοπος, ταπεινός, σεμνός, πράος, ανεξίκακος, ιεραποστολικός, αδιάβλητος, αφιλάργυρος, ελεήμων, με λίαν αξιόλογη θεολογική μόρφωση που ενέπνευσε πλήθος ανθρώπων και τους οδήγησε στην εν Χριστώ ζωή.


Στο βίντεο γίνεται ανάγλυφη η πανθομολουγούμενη αρετή του μακαριστού ιεράρχη, αλλά πέραν αυτής αξίζει ιδιαίτερα να προσεχθούν όσα αναφέρει για την επιβράβευση των δικαίων αλλά και την τιμωρία των αμαρτωλών από τον Θεό.


Χωρίς να μασά τα λόγια του, για να κνήσει την ακοή όσων θέλουν να αμαρτάνουν αμετανόητα χωρίς τύψεις, ο Άγιος μακαριστός Ιεράρχης διαβεβαιώνει τους γονείς που διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου, ότι θα τους επιβραβεύσει ο Χριστός στην Βασιλεία των Ουρανών.


Παράλληλα δεν διστάζει, ούτε εξ αποστάσεως, να προειδοποιήσει ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά, αμείλικτα και αδυσώπητα οι γονείς που καλλιεργούν στα παιδιά τους τα πάθη της φιλαυτίας, της φιληδονίας και της φιλαργυρίας, αντί να τους διδάσκουν τον φόβο Κυρίου.

 Αντίθετα με όσα κακόδοξα λέγουν και γράφουν ορισμένοι σύγχρονοι Νεορθόδοξοι ιεράρχες, που στρογγυλεύουν, από ανθρωπαρέσκεια, το Ευαγγέλιο σύμφωνα με τις αμαρτωλές επιθυμίες του κόσμου και κλείνουν έτσι τον δρόμο της σωτηρίας των ανθρώπων, ο κυρός Σιατίστης Αντώνιος δεν κάνει δικό του Ευαγγέλιο, αλλά κηρύσσει Χριστόν Σταυρωμένο και Αναστάντα.


Γι’ αυτό και μιλά για Δικαιοκρίτη Θεό που τιμωρεί -και μάλιστα αυστηρά, αμείλικτα και αδυσώπητα- στην αιώνια κόλαση τους αμετανόητους αμαρτωλούς, αλλά και επιβραβεύει με την αιώνια ζωή στην Βασιλεία των Ουρανών όσους ζουν με φόβο Θεού και μορφώνουν Χριστόν στην ψυχή των παιδιών τους.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology