Ο παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει στο διαδίκτυο

Η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα για το μπαράζ των κυβερνοεπιθέσεων σε όλο τον πλανήτη! Για… παραμυθάδες κάνει λόγο το Κρεμλίνο..Από τη Νεκταρία Καρακώστα
Πυρ ομαδόν κατά της Ρωσίας από Βρετανία, Καναδά και Ολλανδία για κυβερνοεπιθέσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη! Συγκεκριμένα, η Βρετανία και η Ολλανδία κατηγορούν τη Ρωσία για κακόβουλη διαδικτυακή επίθεση κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (ΟΑΧΟ), ενώ ερευνούσε την ταυτότητα της χημικής ουσίας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σόλσμπερι, αλλά και την ταυτότητα του χημικού όπλου που είχε χρησιμοποιηθεί στην Ντούμα της Συρίας.

«Εάν διατηρεί κανείς αμφιβολίες για τη ρωσική στρατιωτική εμπλοκή στις επιθέσεις στο Σόλσμπερι, αυτό θα άρει τις αμφιβολίες» υπογράμμισε με νόημα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη ρωσική κυβέρνηση έναν «οργανισμό που προσπαθεί να καλλιεργήσει αστάθεια σε όλο τον κόσμο». Σύμφωνα με τη Βρετανία, η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GRU) βρίσκεται πίσω από κυβερνοεπιθέσεις κατά της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ, εταιριών στην Ουκρανία αλλά και κατά του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ! Παράλληλα, οι ολλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι, αφού κατάφεραν να αποτρέψουν επίθεση κατά του ΟΑΧΟ, απέλασαν τέσσερις Ρώσους που εμπλέκονταν στην υπόθεση. Σύσσωμη η Ε.Ε. μίλησε για «επιθετική ενέργεια» που «πλήττει το Διεθνές Δίκαιο και τους διεθνείς θεσμούς».
Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Τουσκ, Γιούνκερ και Μογκερίνι διατύπωσαν «σοβαρές ανησυχίες» για την προσπάθεια υπονόμευσης της ακεραιότητας του ΟΑΧΟ. Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις άμυνες της Συμμαχίας έναντι των ηλεκτρονικών επιθέσεων, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Τζιμ Μάτις τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις πράξεις της.
Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες. «Η δυτική κατασκοπομανία ανεβάζει στροφές» τόνισε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, την ώρα που η εκπρόσωπός του Μαρία Ζαχάροβα αποκαλούσε τους Βρετανούς συναδέλφους της «παραμυθάδες».
Δίωξη κατά επτά Ρώσων πρακτόρων
Ελάχιστες ώρες μετά τις ολλανδικές και τις βρετανικές κατηγορίες, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άσκησε διώξεις εναντίον εφτά Ρώσων αξιωματούχων-μελών της GRU, της υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την κατηγορία της πειρατείας, της συνωμοσίας, της διάπραξης διαδικτυακής απάτης και της κλοπής στοιχείων σε βάρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ, αθλητικών ομοσπονδιών και αθλητών! Το υπουργείο κατηγόρησε τους χάκερ ότι χρησιμοποίησαν εικονικά προφίλ, διακομιστές μεσολάβησης, κακόβουλα λογισμικά προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο των σέρβερ.
Μεταξύ των εφτά είναι και οι τέσσερις Ρώσοι πράκτορες που απέλασε η Ολλανδία. Τρεις εκ των κατηγορουμένων είχαν, επίσης, κατηγορηθεί τον Ιούλιο από τον ειδικό εισαγγελέα Μούλερ για ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

ΠΗΓΗ:simeiakairwn
eleftheroiellines.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology