f

Panel

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018

Αγιορείτικη συνταγή για πεντανόστιμους και αφράτους λουκουμάδες

Ένα παραδοσιακό, αλλά συγχρόνως και υγιεινό γλύκισμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι οι λουκουμάδες.
Δύσκολα κάποιος αντιστέκεται σε λαχταριστούς αφράτους λουκουμάδες. Διαβάστε μία αγιορείτικη συνταγή και.. δοκιμάστε τη. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει.


 

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για τους λαχταριστούς λουκουμάδες είναι:
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού,
1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού,
λίγο αλάτι,
1 1/2 φλιτζάνι νερό

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
4 φλιτζάνια ζάχαρη,
2 φλιτζάνια νερό,
2 κουταλιές της σούπας μέλι,
1 ξύλο κανέλα

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με την παρασκευή του σιροπιού. Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι.

Βουτάμε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνουμε την παλάμη σε γροθιά. Ρίχνουμε την μικρή αυτή ποσότητα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να ροδίσουν.

Τους βγάζουμε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε και μέλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μία νύχτα πήγαν ληστές σε κάποιον Ερημίτη. – Ήλθαμε να πάρωμε τα πράγματά σου, του είπαν άγρια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...