Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου


Ανήμερα της μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς με περισσή ευλάβεια και κατάνυξη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Πλήθος κόσμου, συνέρευσε από τις πρωινές ώρες για να τιμήσει την μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος, και ταυτόχρονα να ετοιμασθεί..
για το μεγάλο γεγονός της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του διακόνου Σάββα Βασιλειάδη που θα επακολουθούσε.
Με την παρουσία χαριτοβρύτων Ιερών Λειψάνων, σύσσωμη η εκκλησιαστική κοινότητα με πρώτο τον σεπτό ποιμενάρχη μας κ. Σεραφείμ, δοξολόγησε τον πανάγαθο Θεό, ανέπεμψε ευχαριστηρίους ύμνους, προσευχήθηκε με δεήσεις και ικεσίες και μετέλαβε του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου μας.
Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Σάββα Βασιλειάδη, ο οποίος θα υπηρετεί εις το εξής την Εκκλησία του Χριστού ως εφημέριος στα Βαλτόνερα Αμυνταίου, επαρχία της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, στον ποιμαντικό του λόγος προς τον νεοχειροτονηθέντα, παρουσίασε την μορφή του Αγίου Ελευθερίου. Το νεαρό της ηλικίας του Αγίου (χειροτονήθηκε 15 ετών διάκονος, 17 ετών πρεσβύτερος και 20 ετών επίσκοπος) δεν ήταν ανασταλτικό της επιτυχίας του.
Ο Άγιος Ελευθέριος προσέφερε στον λαό του γάλα και αίμα, δηλαδή το άδολο γάλα της πίστεως και το αίμα του μαρτυρίου του. Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στον νεοχειροτονηθέντα κληρικό του είπε ότι δεν πρέπει να φοβάται τίποτα και κανέναν, διότι όπως τον Άγιο Ελευθέριο σεβάστηκαν ακόμα και τα άγρια θηρία στην αρένα της Ρώμης, έτσι και ο ίδιος θα απολαμβάνει της σκέπης και της προστασίας του Θεού.
Και συνεχίζοντας τις παραινέσεις προς τον π. Σάββα τον κάλεσε να έχει πάντα σαν πρότυπό του τον Άγιο Ελευθέριο αλλά και να μιμείται στην εκκλησιαστική του ζωή, τον πνευματικό του πατέρα. Τέλος του τόνισε την ομαλή και καλή συνεργασία που πρέπει να έχει με τους ευλαβείς κληρικούς της Μητροπόλεως Καστοριάς.
Ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αλλά και να επαινέσει την εκλεκτή πρεσβυτέρα και τα τρία ευλογημένα παιδιά του π. Σάββα.
Η σημερινή όμως ημέρα ήταν ιδιαιτέρως σημαντική και για την ενορία του Αγίου Νικάνορος, καθώς σήμερα άγει τα ονομαστήριά του και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Συτιλίδης.
Στον εξαιρετικό αυτό πνευματικό εργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως, ο σεπτός ποιμενάρχης μας απήυθυνε λόγους ευχαριστηρίους και εορτίους, εξαίροντας το ήθος, την προσωπικότητα, την πνευματικότητα αλλά και την εργατικότητα του.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι παρευρισκόμενοι κληρικοί και λαϊκοί αποχώρησαν από τον Ιερό Ναό γεμάτοι χαρά και ευφροσύνη αλλά και κάθε άλλο δώρο που η Χάρις του Θεού παρέχει σε όσους προσφεύγουν στον Χριστό με πίστη και ελπίδα.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology