Ο μακαριστός Παύλος για τους πολιτικούς και τα θύματα…

Γλυφάδος Παύλος: Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος δεν ζεί πια! Μας άφησε όμως πίσω του τη δική του παρακαταθήκη μέσα από τις δηλώσεις, συνεντεύξεις και ομιλίες του! Μπορεί να μην ήταν μέγας Θεολόγος, ούτε διαπρεπής χειριστής του λόγου..
Ήταν απλός και όταν μιλούσε στόχευε στην καρδιά του συνομιλητή του ή των ακροατών του! Αναδημοσιεύουμε κατωτέρω μία παλαιότερη συνέντευξή του.Προσέξτε το αγωνιστικό του φρόνημα , την καθαρότητα και την αμεσότητα της σκέψης του, ενδεικτική της καθαρής του καρδιάς!
Και νοιώσετε πραγματικά αυτό που μονολογώ και γω από προχθές που εκοιμήθη: θα μας λείψει ο Παύλος! Ήταν μια καλτ φιγούρα μέσα στην Ιεραρχία, την κλειστή κάστα, που μέρα με τη μέρα φτωχαίνει δραματικά.
Ιδού η συνέντευξη του Μακαριστού Παύλου.
Σ.Μ.Τ.
Είπατε πρόσφατα πως ο λαός ξέρει πως οι πολιτικοί πρέπει να είναι φυλακή και αντί γι᾽ αυτούς βάζουν μέσα τα θύματα… Πού αναφερόσασταν;
Το παρεξήγησαν κι είπαν πως αναφερόμουν στους Χρυσαυγίτες… Αναφερόμουν όμως στους πολιτικούς. Είναι ψέμματα; Σε όλους τους πολιτικούς χρησιμοποιούν την ασυλία. Δεν έχουν ασυλία αυτοί; Γιατί δεν το ανακαλούν το άσυλο; Εγώ έχω άσυλο; Όχι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει σ᾽ άλλη χώρα…
Σεβασμιώτατε η κρίση πιστεύετε ότι είναι πρώτα πνευματική;
Πιστεύω ότι μας έχει κατακυριεύσει η καταναλωτική κοινωνία. Διώκεται η Εκκλησία απηνώς, από την κάθε Κυβέρνηση. Από τον μεγάλο αείμνηστο Καραμανλή, ο οποίος έλεγε «εμείς δεν θέλουμε Δεσποτάδες κι Εκκλησίες, θέλουμε αρχιτέκτονες».
Σεβασμιώτατε όλοι λένε ότι η Εκκλησία έχει λεφτά. Έχει πράγματι;
Η Εκκλησία διώκεται. Η Εκκλησία της Ελλάδος όλη. Έχει μόνο το 4% της περιουσίας που είχε και, απ᾽ όση έχει, το 90% είναι δεσμευμένο. Δήθεν ότι είναι δασική, δήθεν το ένα, δήθεν το άλλο… Την έχουν μαδήσει την Εκκλησία. Επιπλέον, τα Θρησκευτικά με ομολογιακό χαρακτήρα καταργούνται, ιερείς διορίζονται ελάχιστοι κατ᾽ έτος… Είναι η Εκκλησία υπό διωγμόν, ναι.
Θέλετε να πείτε στο Ποίμνιό σας έναν λόγο ωφελείας;
Ας προβληματιστούμε για την πνευματική κρίση που υπάρχει, ότι ξεχάσαμε τον Θεό, ασχοληθήκαμε μόνο με τους καρπούς της καταναλωτικής κοινωνίας κι αυτό έφερε την οικονομική κρίση. Ας προβληματιστούμε όλοι, Κλήρος και λαός, γι᾽ αυτό κι ας επανέλθουμε στον Χριστό. Να διαμαρτυρόμαστε με ειρηνικές επαναστάσεις, για όσα η κάθε κυβέρνηση αποφασίζει εχθρικά για την πνευματική ζωή μας.
Και ειρηνική επανάσταση σημαίνει να είμαστε «εν εγρηγόρσει», δηλαδή ξύπνιοι πνευματικά. Ο διάβολος δεν κοιμάται καθόλου, εργάζεται για να παρασύρει όλους στον πνευματικό γκρεμνό. Η προσευχή κάνει θαύματα. Ο λόγος του Θεού τρέφει την ψυχή μας και μας στηρίζει. Ο Κύριός μας θα μας ελεήσει. «Τό ἔλεος Σου Κύριε καταδιώξει με πάσας τάς ἡμέρας τῆς ζωῆς μου», γράφει ο Προφήτης Δαβίδ.

πηγή: www.vimaorthodoxias.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology