«Μύθοι και αλήθειες για την κλιματική αλλαγή»

Τις τελευταίες δεκαετίες αναπτύχθηκε το global warming protection που εκδηλώθηκε με την αποδοχή της παραγωγής αερίων θερμοκηπίων ότι συμβάλουν στην ανορθόδοξη κλιματική αλλαγή, εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.
Άποψη – του Μιχάλη Χριστοδουλίδη..
Οι οπαδοί της θεωρίας του “Φαινομένου του θερμοκηπίου“, ισχυρίζονται πως το CO2 παρεμποδίζει την διαφυγή της θερμότητας στο διάστημα, στο ύψος των περίπου 6 χλμ., όπου την ανακλά πίσω στη Γη.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ισχυρίζονται πως εγκλωβίζεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, όπως θα συνέβαινε μέσα σε ένα θερμοκήπιο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε τώρα σε υπερθέρμανση.Ακούγεται λογικό, όμως, στα θερμοκήπια, η θερμότητα δεν οφείλεται στις ιδιότητες αντανάκλασης του γυαλιού, αλλά στον κακό αερισμό του χώρου. Εάν εισαγόταν ψυχρότερος αέρας σ’ ένα θερμοκήπιο, η θερμοκρασία θα προσαρμοζόταν σε αυτή του περιβάλλοντος.
Για τον πλανήτη μας δεν τίθεται, βέβαια, θέμα έλλειψης αερισμού. Κανένα σώμα, το οποίο ακτινοβολεί ακατάπαυστα ενέργεια προς τα έξω –όπως η Γη- δεν μπορεί να θερμανθεί από μόνο του ή να ανεβάσει τη μέση θερμοκρασία του μέσα σε ένα ψυχρότερο περιβάλλον. Οι υπέρμαχοι αυτής της αντίληψης στο όνομα της οικολογίας κατάφεραν να δημιουργήσουν και να κινητοποιήσουν μια ολόκληρη βιομηχανία κέρδους και οικονομικών συμφερόντων (φόροι ρύπανσης CO2, τα γνωστά μερίδια ρύπων, στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στροφή στην πυρηνική ενέργεια κλπ.).
Σχεδόν όλα όσα έχουν ειπωθεί από την επικρατούσα επιστημονική κοινότητα και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα μειονεκτήματα των αερίων του θερμοκηπίου και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, πως αυξάνουν τη θερμοκρασία του πλανήτη μας, καταρρίπτονται -σύμφωνα με τα νέα δεδομένα – που συγκεντρώθηκαν από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA. Όπως αποδεικνύεται, όλα αυτά τα ατμοσφαιρικά αέρια του θερμοκηπίου, ψύχουν αντί να θερμαίνουν τη γη.
Αυτό αποδεικνύουν τόσο έρευνες της NASA όσο και έρευνες Ρώσων επιστημόνων. Όπως αναφέρθηκε από το Principia Scientific International (PSI), ο Martin Mlynczak και οι συνεργάτες του στη NASA παρακολούθησαν τις υπέρυθρες εκπομπές από την ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης κατά τη διάρκεια και ύστερα από μια πρόσφατη ηλιακή καταιγίδα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 8-10 Μαρτίου του 2013.
Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ενέργειας που απελευθερώνεται από τον ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της τεράστιας στεφανιαίας μαζικής εκτίναξης (CME) αντανακλάται πίσω στο διάστημα και όχι στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης.
Το αποτέλεσμα από το ερευνητικό κέντρο Langley της NASA, ήταν μια συνολική επίδραση ψύξης, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους ισχυρισμούς που γίνονται από το τμήμα κλιματολογίας της NASA, ότι τα αέρια θερμοκηπίων είναι μια αιτία της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες η υπερθέρμανση του πλανήτη αναφέρουν ότι όχι μόνο είναι ένας μύθος, αλλά κυριολεκτικά αποτελεί μια καλοστημένη απάτη, που στηρίζεται από στρατιές πολιτικών λόμπι, δημοσιογράφων, τραπεζιτών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων. Απώτερος σκοπός είναι να πεισθεί η ανθρωπότητα ότι…ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ότι πρέπει να χρυσοπληρώνει την “πράσινη” ανάπτυξη.
Στην πραγματικότητα η Γη, σύμφωνα με επιστημονικές εκτιμήσεις, οδεύει σταθερά προς μία νέα εποχή παγετώνων, μετά τη λήξη της τελευταίας Βουρμίου Εποχής των πάγων, που άρχισε πριν από 100.000 χρόνια και έληξε πριν από 20.000 χρόνια, με αποτέλεσμα την οριστική καταβύθιση της Αιγηίδος, που είχε αρχίσει πριν από 2.000.000 χρόνια, και τη δημιουργία του Αιγαίου, όπου τα νησιά αποτελούν ναυάγια της καταβυθισθείσης ξηράς. Η δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη διαψεύσθηκε παταγωδώς πριν από λίγο καιρό με τις έντονες και συνεχείς χιονοπτώσεις στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία, στη Ν. Κορέα, ακόμη και… στην Αίγυπτο.
Στη Βόρεια Ντακότα επεκράτησαν θερμοκρασίες -45 βαθμών Κελσίου, χαμηλότερες και από εκείνες που επικρατούν στον Άρη, ενώ ακόμη και στην τροπική περιοχή της Φλώριδος η θερμοκρασία κατέβηκε στους -8 βαθμούς. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το φαινόμενο του θερμοκηπίου, χωρίς το οποίο δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη, ευθύνεται για την υπερθέρμανση, και συγκεκριμένα το διοξείδιο του άνθρακος (CO2), οι εκπομπές του οποίου είναι μεν αυξημένες, αλλά δεν ευθύνεται για την υπερθέρμανση όσο οι υδρατμοί, που αποτελούν το 90% των αερίων της ατμοσφαίρας, ενώ το CO2 ανέρχεται μόλις στο 0,3%. Φωτογραφίες της NASA που παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρώην επίτροπο της Ε.Ε., καθώς καταδείχθηκε πως οι πάγοι της Ανταρκτικής στα τέλη του 2013 είχαν αυξηθεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Οι ευρωβουλευτές που έφεραν το θέμα, κατήγγειλαν ότι η καραμέλα της υπερθέρμανσης και της “πράσινης” ανάπτυξης έχει σκοπό να φορολογήσει ασφυκτικά τους πολίτες όλου του κόσμου.
Ηχηρά ονόματα καθηγητών, παρουσιάζονται τώρα συχνά στην παγκόσμια κοινή γνώμη και καταγγέλλουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι η ίδια που συμβαίνει εδώ και χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρόνια στη Γη, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ ο διακεκριμένος Αμερικανός καθηγητής της Φυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Harold Lewis, παραιτήθηκε πρόσφατα από την Ένωση Φυσικών και προειδοποίησε ότι σύντομα θα εκραγεί η φούσκα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, όπου εμπλέκονται τρισεκατομμύρια δολάρια.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι η παλαιότερη γνωστή υπερθέρμανση συνέβη στην εποχή του χαλκού, στην Παλαιολιθική Ωλόκαινο Εποχή. Θερμική περίοδος συνέβη και στον Μεσαίωνα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε βιομηχανική δραστηριότητα. Στην νεωτέρα περίοδο, η αυξημένη υπερθέρμανση σημειώθηκε πριν από 200 χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, στην προβιομηχανική εποχή, είχαμε πάλι υπερθέρμανση του πλανήτη, χωρίς να ευθύνεται γι’ αυτό η εκπομπή CO2 από ανθρώπινη δραστηριότητα.
Από το 1905 έως το 1940, οπότε υπήρχε μικρή σχετικώς βιομηχανική παραγωγή, είχαμε και πάλι αύξηση της θερμοκρασίας της Γης, καθώς ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και στην συνέχεια έγινε παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για την ανασυγκρότηση του κόσμου. Όμως, στην δεκαετία του ’70 σταμάτησε η αύξηση της θερμοκρασίας, και μάλιστα όταν στην συνέχεια αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή, η θερμοκρασία έπεσε. Οι επιστήμονες που διαφωνούν με την διακήρυξη Αλ Γκορ, λένε ότι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακος, αλλά οι υδρατμοί.
Οι επιστήμονες που διαφωνούν με την θεωρία της υπερθέρμανσης του πλανήτη λόγω εκπομπών CO2, υποστηρίζουν ότι η υπερθέρμανση συνδέεται αναπόσπαστα με την δραστηριότητα του Ηλίου, και πιο συγκεκριμένα με τις ηλιακές κηλίδες, που αποτελούν γιγαντιαίες μαγνητικές θύελλες.
Ήδη πολλοί επιστήμονες κάνουν κλιματικές προβλέψεις ακριβείας με δεδομένα που αντλούν αποκλειστικά από την ηλιακή δραστηριότητα. Αλλά πώς ξεκίνησε η ιστορία της υπερθερμάνσεως του πλανήτη; Διατυπώθηκε για πρώτη φορά από τον φυσικό Μπερ Μπόλιγκ, ο οποίος έκανε λόγο για υπερθέρμανση από CO2 που εκπέμπει η ανθρώπινη δραστηριότητα, ενώ μέχρι τότε επικρατούσε η αντίληψη ότι η Γη οδεύει προς νέα παγετώδη περίοδο, που είναι και η αλήθεια.
Το θέμα πολιτικοποιήθηκε επί κυβερνήσεων Θάτσερ, καθώς υπήρχε φόβος για ενεργειακή ανασφάλεια, που ενίσχυσε τα προγράμματα της πυρηνικής ενέργειας. Τεράστια κεφάλαια επενδύθηκαν με το πρόσχημα της προστασίας του πλανήτη από την υπερθέρμανση, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η ανεπανόρθωτη μόλυνση του περιβάλλοντος, που προκαλείται από τα απόβλητα των πυρηνικών σταθμών, αλλά και από τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, που φάνηκε καλλίτερα με τα πυρηνικά ατυχήματα στις ΗΠΑ (Θρη Μάιλς Άιλαντ), στη Ρωσία (Τσέρνομπιλ) και στην Ιαπωνία (Φουκουσίμα).
Η υπερθέρμανση του πλανήτη έπιασε σαν σύνθημα, χωρίς να αναζητηθεί η επιστημονική αλήθεια, και ο πολύς αδαής κόσμος άρχισε να πιστεύει και να αισθάνεται, ότι βάζοντας το κλειδί στην μηχανή του αυτοκινήτου του, βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον.
Αυτές οι ενοχές, που επέβαλε η παγκόσμια προπαγάνδα των γιγαντιαίων πολυεθνικών συμφερόντων, δημιούργησε το κατάλληλο κλίμα για την λήψη κάθε μέτρου, που θα μπορούσε να μειώσει την εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα. Πολιτικά, τα κινήματα προστασίας του πλανήτη από την υπερθέρμανση, πλαισιώθηκαν κι από ακτιβιστές, που παρέμειναν ιδεολογικά ακάλυπτοι μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, μέσα σε ένα καπιταλιστικό κόσμο, όπου έπρεπε να μιλούν για… αντικαπιταλισμό, διατρέχοντας έτσι τον κίνδυνο να περάσουν ακόμη και από ειδικά δικαστήρια, όπως οι ναζί.
Έτσι προτίμησαν να γίνουν οικολόγοι. Κυβερνητικά κονδύλια διετέθησαν, ακόμη και μέσω των λεγομένων ΜΚΟ, και επιχειρηματίες έκαναν επενδύσεις. Πολλοί καθηγητές, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, κλιματολόγοι, μετεωρολόγοι κ.ά. κινδύνευαν πλέον να χάσουν την δουλειά τους, αν δέχονταν ότι δεν υπάρχει υπερθέρμανση λόγω CO2, αλλά προσωρινή αλλαγή κλιματικών συνθηκών, σαν αυτές που σημειώθηκαν άπειρες φορές στο παρελθόν. Τελικά θεσμοθετήθηκε ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή, καθώς πλέον χιλιάδες επαγγέλματα εξαρτώνται από την υπερθέρμανση.
Ο Τραμπ το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την κατάργηση του Obamacare ήταν και η κατάργηση των συμφωνιών που αναφέρονται στα μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όπως συμβαίνει και με τους ένθερμους υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης που υποκινούνται από τα γνωστά οικονομικά κέντρα και λέσχες, έτσι και ο μύθος της κλιματικής αλλαγής εντάσσεται μέσα σε αυτά τα δόλια σχέδια.
Όταν η επιστημονική αλήθεια είναι κατευθυνόμενη και όταν επιστήμονες εξαγοράζονται για να λανσάρουν θεωρίες και έρευνες ως προϊόν εξαγοράς συνειδήσεως αυτό αποτελεί τον μεγαλύτερο εφιάλτη της ανθρωπότητας. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα όπου η επιστημονική κοινότητα και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να στραφεί στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα βιομηχανικά λύματα, που αποδεδειγμένα σκοτώνουν τον άνθρωπο και τα έμβια όντα του πλανήτη.
Τελειώνοντας, θα πρέπει να αποσαφηνίσουμε ότι η εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την πράσινη ενέργεια, σαφώς έχει τα γνωστά οφέλη, αλλά αν αυτό πρέπει να συνδέεται με τις εκπομπές αερίων που επιδρούν στην κλιματική αλλαγή διερευνάται.
Χριστοδουλίδης Μιχάλης – Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ
Ενεργειακός Επιθεωρητής Εκπρόσωπος Τύπου και μέλος του Δ.Σ του Π.ΣΥ.Π.ΕΝ.ΕΠ
πηγή: analyst.gr

πηγή: simeiakairwn.wordpress.com 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology