Η Λιβαδειά υποδέχτηκε Λείψανο του Αγίου Λουκά Ιατρού

Με τη χάρη του Θεού ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις εις τιμήν και μνήμην του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ρηγίνου, Επισκόπου Σκοπέλου του Λεβαδέως, στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου, στην Πόλη της Λιβαδειάς.
Έτσι, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ε.έ., και ώρα 6:00 μ.μ., υποδεχθήκαμε με κάθε.. λαμπρότητα, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σβεασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του ιατρού, Επισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας, στον προαύλιο χώρο του ναού. Αμέσως μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων ακολούθησε ενδιαφέρουσα ομιλία, παρουσία πλήθους κόσμου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, σχετική με τον πολυτάραχο βίο και την μαρτυρία του Αγίου Λουκά του ιατρού.

Στη συνέχεια εψάλη η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Στο τέλος του Εσπερινού, λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος, ευχαρίστησε θερμά τον αδελφό Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο για την έμπρακτη αγάπη του προς το Πρόσωπό του αλλά και τον λαό της Βοιωτίας, κομίζοντας αυτό τον πνευματικό θησαυρό στην πόλη, σε μία δύσκολη περίοδο για την Πατρίδα μας, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών της επαρχίας.
Τα ιερά λείψανα του Αγίου Λουκά του ιατρού θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου (ημέρα μνήμης του Αγίου Ρηγίνου). Καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες με αποκορύφωμα την Πανήγυρη του Αγίου.


Και μη ξεχνάτε! Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό μας Δελτίο για να μαθαίνετε νέα και ενημερώσεις…

Ενημερωτικο Δελτιο

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology