Aπό τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοχωρίου
Υλικά1 κιλό αλεύρι
1 κρασοπότηρο λάδι
2 ρακοπότηρα ρακή
Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
Μυζήθρα ξινή
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίδα ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρακή, το λάδι και το νερό, ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε ένα ζυμάρι κανονικό.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξερκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη.
Σε μια άλλη λεκανίδα θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη ξινή μυζήθρα.
Σε αλευρωμένο πάγκο ή σοφρά ανοίγουμε με το ξυλίκι μεγάλο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε λωρίδες.
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας μυζήθρα ξινή και κλείνουμε το φύλλο κι από τις δύο πλευρές σε ρολό.
Τυλίγουμε γύρω γύρω σε σχήμα κυκλικό (σαν σαρίκι).
Τις σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.
Πηγή: Χαλκιαδάκης
αναδημοσίευση από το «σπιτάκι της Μέλιας»
Υλικά1 κιλό αλεύρι
1 κρασοπότηρο λάδι
2 ρακοπότηρα ρακή
Αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
Μυζήθρα ξινή
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίδα ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ρακή, το λάδι και το νερό, ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε ένα ζυμάρι κανονικό.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξερκουραστεί για 1 ώρα σκεπασμένη.
Σε μια άλλη λεκανίδα θρυμματίζουμε με το χέρι μας τη ξινή μυζήθρα.
Σε αλευρωμένο πάγκο ή σοφρά ανοίγουμε με το ξυλίκι μεγάλο λεπτό φύλλο και με ένα μαχαίρι κάνουμε λωρίδες.
Βάζουμε στη μέση κάθε λωρίδας μυζήθρα ξινή και κλείνουμε το φύλλο κι από τις δύο πλευρές σε ρολό.
Τυλίγουμε γύρω γύρω σε σχήμα κυκλικό (σαν σαρίκι).
Τις σερβίρουμε με μέλι ή σκέτες.
Πηγή: Χαλκιαδάκης
αναδημοσίευση από το «σπιτάκι της Μέλιας»
Tags:
Μαγειρική