Μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Μικροκάστρου από την Μονή ως την Σιάτιστα με τα Πόδια [Video με όλο το οδοιπορικό]


Με μεγάλη ευλάβεια και φέτος οι πιστοί 
από την πόλη της Σιάτιστας (αψηφώντας την δυνατή βροχή που έπεφτε, που ως δια θαύματος μόλις οι πιστοί έφτασαν στο Μοναστήρι για να παραλάβουν την εικόνα η Βροχή σταμάτησε και βγήκε ήλιος!) Να σημειωθεί οτι την εικόνα συνόδευσε όλη την διαδρομή με τα πόδια και π. Δημήτριος Χήτος.
 Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν..
 όπως κάθε χρόνο λοιπόν, τέτοια μέρα (Κυριακή του Θωμά) είθισται να μεταφέρουν με τα πόδια την εικόνα από το μοναστήρι της Παναγίας Μικροκάστρου ως την πόλη της Σιάτιστας. Μια απόσταση..
 
10χλμ. περίπου. Η Πομπή με την ιερά εικόνα της Παναγίας Ξεκίνησε στις 4:00μ.μ  και έφτασε στις 6:30μ.μ  στον Άγιο Αθανάσιο. Την Εικόνα υποδέχτηκαν: ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος, ο Πρωτοσύγκελος π.Εφραιμ Τριανταφυλλόπουλος, Κληρικοί, και πλήθος Κόσμου.
 
 Η Εικόνα μετά την υποδοχή και υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βοΐου έφτασε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας.  Η εικόνα θα παραμείνει στην Σιάτιστα (Ενορία Αγίου Δημητρίου ) μέχρι και την Κυριακή της Πεντηκοστής (τότε που πάλι με τα πόδια οι κάτοικοι θα μεταφέρουν την εικόνα στο Μοναστήρι και πάλι..) όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν την χαρά και την ευλογία να υποδεχτούν για λίγο στα σπίτια τους την Ιερά εικόνα.

Η Εικόνα κατά την είσοδο και την υποδοχή αυτής, στο Χωριό Μικρόκαστρο!


  











Βοήθεια σε όλους μας, η Χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου να μας επισκιάζει!

Βίντεο/Φωτογραφίες:
Διονύσης Μπόσιακας για το:
www.agiotopia.blogspot.gr


1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology