Ένα πρόσωπο που έχει ξεκινήσει την πορεία προς τον Θεό πρέπει αναπόφευκτα να περάσει από το χωνευτήρι των θλίψεων, επειδή ο σταυρός και ο πόνος είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στον παράδεισο για μας.

Ένα πρόσωπο που έχει ξεκινήσει την πορεία προς τον Θεό πρέπει αναπόφευκτα να περάσει από το χωνευτήρι των θλίψεων, επειδή ο σταυρός και ο πόνος είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στον παράδεισο για μας. Αυτό είναι δύσκολο να κατανοηθεί από το απλό επίγεια μυαλό, επειδή η κοσμική σοφία αναζητά ευχαρίστηση, δόξα, ειρήνη, άνεση και ό, τι παρεμβαίνει σε αυτό είναι κόλαση.
Για έναν αληθινό Χριστιανό, το αντίθετο είναι αλήθεια. Ο έπαινος είναι η φωτιά που καίει το εσωτερικό κερί, δηλαδή την ευελιξία και απαλότητα της καρδιάς. Η ευχαρίστηση γι 'αυτόν είναι το δηλητήριο, το οποίο κάνει την ψυχή να μην είναι ευαίσθητη στην ατυχία και τον πόνο του άλλου. Και ο εθισμός στον πλούτο – είναι μύλος, ο οποίος ελκύει στο βάθος και δεν προσφέρει την ευκαιρία να τραβήξει τα μάτια στον ουρανό.Επίσκοπος Βασίλειος Ροντζιάνκο

Πηγή:
synaxipalaiochoriou.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology