Η ελεημοσύνη πολύ βοηθάει τους κεκοιμημένους

Ο πλούτος φέρνει την καταστροφή στον άνθρωπο, όταν δεν διανέμεται στους φτωχούς για την ψυχή μας και για τις ψυχές των πεθαμένων μας. Η ελεημοσύνη στους πονεμένους, χήρες,ορφανά, κ.λ.π. πάρα πολύ βοηθάει και για την ανάπαυση των κεκοιμημένων.
Γιατί, όταν δίνει κανείς ελεημοσύνη για έναν κεκοιμημένο, οι άλλοι λένε:
«Θεός σχωρέσ΄τον. Να αγιάσουν τα κόκαλά του».
Αν τύχει κάποιος να έχει αρρώστιες, να μη μπορεί να δουλέψει, να έχει χρέη, και σε μια τέτοια δύσκολη περίσταση ,τον βοηθήσεις και πεις ¨πάρ΄τα για την ψυχή του τάδε», θα πει και αυτός:» Θεός σχωρέσ΄τον, να αγιάσουν τα κόκαλά του!» Κάνουν δηλαδή καρδιακή προσευχή και αυτό είναι πού βοηθάει πολύ τους κεκοιμημένους.
– Όταν κάποιος άνδρας πεθάνει ακοινώνητος, ανεξομολόγητος η σκοτωθεί το παιδί της, τι άλλο μπορεί να κάνη, για να βοηθήσει τις ψυχές τους;
– Όσο μπορεί, να γίνει η ίδια καλύτερη. Αυτό φυσικά θα βοηθήσει και την ίδια, αλλά θα βοηθήσει και τον άνδρα της, γιατί, αφού στεφανώθηκαν, έχει μερίδιο και εκείνος πού πέθανε.
Αυτό είναι το κυριότερο από όλα, να γίνει καλύτερη. Αλλιώς, μπορεί να κάνει και μια καλοσύνη, αλλά να έχει και το χαβά της. Σου λέει: » Έκανα τα καθήκοντά μου. Άλλο τη θέλεις να κάνω;» και μένει αδιόρθωτη η και χειροτερεύει.


Γέροντος Παισίου Αγιορείτου
Λόγοι Β
«Πνευματική Αφύπνιση»

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology