Υλικά
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
600 γρ. χυμό πορτοκάλι
230 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
80 γρ. κορν φλάουρ
150 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
Kανέλα
25Χ30 εκ. ταψί
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Σε ένα ταψάκι 25Χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μέτα από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!! Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελάνει!!
https://orthodoxia.online
Tags:
Μαγειρική