Άγιος Παΐσιος: «Μην στεναχωριέστε, παιδιά μου, ο Θεός αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες»

~ Μαζί με την οικογένεια μου επισκεπτόμαστε το Γέροντα , στο Μοναστήρι της Σουρωτής.
Μα έδινε πάντα την ευλογία του και κουράγιο, παρόλο που βρισκόταν σε δύσκολη κατάσταση από πλευράς υγείας. Δεν έχανε την ηρεμία του και τη γαλήνη του και μας τόνωνε το ηθικό. Για την δύσκολη κατάσταση στη σημερινή εποχή, μας έλεγε :«Μην στεναχωριέστε , παιδιά μου , ο Θεός αγαπάει πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Έστω και λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού να μείνουν πιστοί , θα προστατεύει ο Θεός την Ελλάδα». Επειδή κατά καιρούς πολλά συμβαίνουν με τους εξ’ ανατολών γείτονες μας , όταν του ζητήσαμε να μας πει πως θα βγούμε απ΄αυτό το αδιέξοδο, απ΄αυτή την μόνιμη απειλή, μας έλεγε να μην στεναχωρούμαστε και ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ των Ελλήνων.

Επειδή όμως είμαστε πρόσφυγες στην καταγωγή, τον ρωτούσαμε πιο συγκεκριμένα για την Κωνσταντινούπολη. Μας έλεγε ότι θα την πάρουμε την Πόλη. Το έλεγε και το πίστευε. Το έβλεπες στα μάτια του. Μπορεί να χάσουμε στην αρχή 1-2 νησάκια , όμως η τελική έκβαση θα είναι υπέρ ημών. Βέβαια δεν προσδιόριζε χρονικά το πότε ακριβώς , αλλά χρησιμοποιούσε την έκφραση «είναι πολύ κοντά ο καιρός».

ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ , Αντισυνταματάρχης , Θεσσαλονίκη

Από το βιβλίο: «Μαρτυρίες προσκυνητών», Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 , Β΄Έκδοση
 
 
πηγή:

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology