Νίκη Κεραμέως: ''Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς η Μεγάλη Εβδομάδα''

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Οι λειτουργίες σε Eκκλησίες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς πιστούς τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1.
"Με απόλυτο σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, και το τονίζω αυτό γιατί οι αποφάσεις μας αφορούν όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες. Η απόφαση που εκδόθηκε χθες έχει ημερομηνία μέχρι 11 Απριλίου θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα αφορά και την Μεγάλη Εβδομάδα και έχουμε ακούσει το αίτημα για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή για λειτουργίες που δεν θα επιτρέπονται πίστοι, θα μπορεί να υπάρχει ένας κληρικός και ένας ψάλτης ίσως" - τόνισε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.
Επίσης η κ. Κεραμέως πρόσθεσε: "Το έχουμε καταγράψει, θα εξεταστεί εκ νέου πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και κατά πόσο οι συνθήκες θα μας το επιτρέψουν να προχωρήσουμε σε λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών για την Μεγάλη Εβδομάδα."
Σε άλλο σημείο η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι υπάρχει πρόθεση να είσαι ακουστεί το αίτημα για την Μεγάλη Εβδομάδα, τόνιζοντας ότι αυτό θα γίνει με μόνη παρουσία του ιερέως και του ψάλτη.
Κλείνοντας η κ. Κεραμέως τόνισε ότι "αυτή την στιγμή αποκλείεται η οποιαδήποτε συμμετοχή πιστών για έναν και μόνο λόγο, και δεν έχει να κάνει επ ουδενί με το θρησκευτικό αίσθημα κανενός, αλλά ότι αυτή την στιγμή ο μεγαλύτερο κίνδυνος της εξάπλωσης του ιού είναι η συνάθροιση".

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology