f

Panel

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020

Κουλουράκια πασχαλινά.

Υλικά συνταγής:

5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μαργαρίνη
4 αυγά

Εκτέλεση
Καταρχήν κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε εναλάξ ένα αυγό με μία κουταλιά από το αλεύρι και στο τέλος ρίχνουμε μία μια κουταλιά από το αλεύρι. Ίσως χρειαστεί λίγο ακόμα αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μην κολάει στα χέρια μας.

Πλάθουμε τα πασχαλινά μας κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε και τα απλώνουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί. Αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών με λίγο κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα πασχαλινά κουλουράκια να κρυώσουν και και κατόπιν τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων.

Καλή επιτυχία !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η αξία της ευχής και του κομποσχοινιού, γ. Εφραίμ Φιλοθεΐτης

Ήταν ένας μοναχός – διηγήθηκε ο Γέροντας Εφραίμ – και είχε πέσει σε αμέλεια πολλή, τόσο που και τον κανόνα του άφησε και στρεφόταν προς το...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...