Δεν… παζαρεύουμε την Θεία Κοινωνία – Όσοι πιστοί προσέλθετε !


Προβληματισμός επικρατεί στον εκκλησιαστικό χώρο μετά τον διχασμό που έχουν επιφέρει στον λαό το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω της πανδημίας αλλά και τα όσα απαξιωτικά ακούγονται για την Θεία Κοινωνία.

Ο μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος ξεκαθαρίζει ..το τοπίο περί όλων των φλεγόντων ερωτημάτων που έχουν προκύψει για τη Θεία Κοινωνία.

Κάποιοι φρόντισαν το ζήτημα με την Θεία Μετάληψη να το τραβήξουν στα άκρα…!

Δεν διαπραγματευόμαστε την Θεία Ευχαριστία είπε τις προάλλες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πολύ σωστά έπραξε . Αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να το εξέλαβε !

Για την Θεία Κοινωνία η Ιερά Σύνοδος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της από την επίσημη πολιτεία .Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι έδωσε …πολλά δικαιώματα στην Πολιτεία και πλέον δεν εισακούγεται.

Όσο αφορά τις διάφορες προτάσεις Ιεραρχών που θα ακουστούν στην Ιερά Σύνοδο και μερικές παρουσίασε χτες το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , όπως με το αντίδωρο οι πιστοί να το βουτάνε στη Θεία Κοινωνία ώστε να μην μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουταλάκι , πιστεύουμε να πέσουν στο κενό .

´´Η Θεία Κοινωνία είναι θέμα βαθιάς πίστης , αν δεν πιστεύεις ότι μεταλαμβάνεις Σώμα και Αίμα Χριστού, τότε είναι ανώφελο να το λάβεις ´´, εξηγεί στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ο μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος .

´´ Δοκιμάζεται η πίστη μας , τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουν να υποτάξουμε τον Θεό στην ανθρώπινη λογική και αυτό αποτελεί την ουσία όλων των αιρέσεων ´´, τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση .

´´Δεν μπορούμε μα υποτάξουμε τον Θεό στη λογική των ανθρωπίνων δημιουργημάτων . Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο πιστός να παίρνει Θεία Κοινωνία με το αντίδωρο του ,βουτώντας το στο Αγιο Ποτήριο ´´ , επισημαίνει ο Ιεράρχης και διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Ελλαδικής Εκκλησίας .

Επίσης, ´´θα πρέπει να διαχωρίσουμε αυτό που λέμε …ευρύ κοινό και μέλος της εκκλησίας και Σώμα Χριστού . Με τη συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας φανερώνεται και αποκαλύπτεται η πραγματικότητα της εκκλησίας μέσα από το Μέγα μυστήριο ´´, επισημαίνει.

´´Αυτοί που κοινωνούν πρέπει να πιστεύουν .Είναι πολύ απλό το θέμα . Η πίστη αγγίζει ψυχοσωματικά τον άνθρωπο . Ήρθε ο καιρός να διαχωριστεί η ήρα από το στάρι ´´, εξηγεί ο Αρχιερέας .

Την ίδια ώρα κάποιοι … αυτοαποκαλούμενοι προοδευτικοί τύποι, πχ κανάκηδες κτλ επιχειρούν να διακωμωδήσουν το Σώμα και το αίμα του Χριστού .

´´ Δεν έχει ανάγκη ο Θεός από αυτά . Είναι κακοπροαίρετοι . Ακούνε την φωνή του σκότους που τους έχει επισκιάσει .Όσο διακωμωδείται η Εκκλησία τόσο δοξάζεται! ´´, επισημαίνει ο κ. Αγαθάγγελος.

Η επαναλειτουργία των Ιερών Ναών στις 17 Μαϊου

Αν και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη Τρίτη ώστε να αποσαφηνίσει τα μέτρα και τους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους θα τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες, πολλοί Ναοί ανά την Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται την σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών

Απολυμάνσεις στον εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χώρο των εκκλησιών, καθίσματα που θα απέχουν ενάμιση μέτρο μεταξύ τους, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που έχουν εφαρμόσει ήδη οι εφημέριοι των Εκκλησιών .
πηγή: Βήμα Ορθοδοξίας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology