31 Χρόνια Ρ/Σ Ορθοδοξία και Παράδοση με Μουσική Βραδιά [βίντεο]

31 Χρόνια Ρ/Σ Ορθοδοξία και Παράδοση με Μουσική Βραδιά πραγματοποιήθηκε εχθές το Βράδυ. Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και οι παρασκευασμένοι απόλαυσαν μια υπέροχη βραδιά με πολύ ωραία μουσική. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός "Ορθοδοξία και Παράδοση" της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, συμπλήρωσε τα 31 χρόνια λειτουργίας του.

Την Βραδιά τίμησε με την παρουσία του ο γνωστός τραγουδοποιός Νεκτάριος Βασιλείου (Mr. Bachata)  στο μπουζούκι και στα φωνητικά, o Παναγιώτης Αμεξίζογλου στην Κιθάρα, ο Νίκος Λεσγίδης στα κρουστά και έκτακτη συμμετοχή η Φωτεινή Τσακνάκη στα φωνητικά.

βίντεο από την επετειακή μουσική βραδιά του Ρ/Σ Ορθοδοξία και Παράδοση!


ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
«ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

Την 11η Αυγούστου 1989, με τη χάρη του Θεού, την ευλογία του αειμνήστου Σεβασμιωτάτου κυρού Αντωνίου Κόμπου, την όρεξη των νέων και την αγάπη των ενοριτών και πολλών άλλων φίλων κι από άλλες περιοχές, ξεκίνησε η λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού μας «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».
Ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», είναι ο σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης, του οποίου οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε κτήριο της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας (studio – πομπός – μηχανήματα – εξοπλισμός). Όλα έχουν δημιουργηθεί από τον Διευθυντή του σταθμού Ιερέα π. Βασίλειο Λ. Βασιλείου και τους νέους της ενορίας του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, με την οικονομική συμπαράσταση πολλών φίλων της Ραδιοφωνίας.
Αρχικά η όλη προσπάθεια φιλοξενήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΡΑΔΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ» του Θεοδώρου Κ. Πεσνικά, που τότε ονομαζόταν «Α4».
Μέχρι σήμερα, ως εθελοντές, οι διάφοροι συνεργάτες, τεχνικοί, εκφωνητές και ηχολήπτες των διαφόρων εκπομπών, έχουν φθάσει τα 175 άτομα. Μεγάλοι, νέοι, ακόμη και παιδιά.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός μας, «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ» εκπέμπει κάθε μέρα, όλο το 24ωρο, στους 103 Mhz στα FM στο νομό Κοζάνης.
Στην αρχή ξεκινήσαμε με ένα πομπό των 120 Watt. Το 1992 πήραμε ένα Linear FM 250 Watt, ενώ το 1998 αποκτήσαμε ένα άλλο Linear FM 500 Watt, καινούργια δίπολα στην κεραία και με την επάνδρωση του studio με υπολογιστές η εμβέλειά του εκτείνεται σε όλη την επαρχία Βοΐου, και σε περιοχές του Νομού Γρεβενών και Νομού Καστοριάς,. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 προχωρήσαμε και στην δημιουργία ιστοσελίδας της ενορίας μας του Αγίου Νικολάου, με εκπομπή και του ραδιοφωνικού μας σταθμού, με αποτέλεσμα να ακούγεται και παγκοσμίως με τη χρήση του internet.
Όλοι όσοι εργάσθηκαν ή συνεχίζουν να εργάζονται στο ραδιοφωνικό σταθμό, εργάζονται επειδή τους αρέσει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς το ταλέντο τους και το χρόνο τους, ακόμη και ενισχύουν οι ίδιοι οικονομικώς την όλη προσπάθεια. Αγαπούν τον συνάνθρωπο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να ακούσει κάτι το ωφέλιμο, το εθνικό, το θρησκευτικό, το ηθικό, το χαρούμενο. Αγαπούν τον τόπο τους, την πατρίδα τους, την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά της.
Καθημερινά μας τηλεφωνούν ή μας γράφουν e-mails από ολόκληρο τον κόσμο, για να μας ευχαριστήσουν και να δείξουν την αγάπη και τη συμπαράστασή τους στο έργο της ραδιοφωνίας. Όλοι, μεγάλοι και παιδιά, παίρνουμε θάρρος και κουράγιο, ώστε με τη χάρη του Θεού να συνεχίσουμε.
Το οικονομικό κόστος, όλα αυτά τα χρόνια, το κάλυψαν αποκλειστικά οι πάρα πολλοί φίλοι ακροατές της Ραδιοφωνίας, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ. Έσοδα άλλα δεν υπάρχουν, επειδή ουδέποτε εκπέμφθηκε κάποια διαφήμιση.
Ο Διευθυντής της Ρ/Φ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»
Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Λ. Βασιλείου

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology