Θυρανοίξια του Παρακκλησίου της Ζοωδόχου πηγής στην Σιάτιστα [Βίντεο - Φωτογραφίες]


Σήμερα Πέμπτη, 6 Αυγούστου, (Ανήμερα της Μεταμορώσεως του Σωτήρος) έγιναν με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Ζοωδόχου πηγής, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Βήματος του Αγίου Δημητρίου Τα Θυρανοίξια είναι μια ακολουθία που τελείται μπροστά στην κλειστή δυτική πύλη του ναού, προκειμένου αυτός να παραδοθεί στη λατρεία του Θεού.
 
βίντεο
 
 Την όλη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιος ως εξής: πρώτα τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός με εμβόλιμα από την ακολουθία των Εγκαινίων (απολυτίκια, αναγνώσματα κ.α.), ως επίσης και τα καθ’ αυτά Θυρανοίξια, τα οποία αποτελούνται από μία ευχή, πάλι από την ακολουθία των Εγκαινίων και το γνωστό «Ἄρατε πύλας», το οποίο εψάλει από τον αρχιερέα, τον λοιπό κλήρο και τους ψάλτες σε ήχο Πλάγιο Β’. Ανοίχτηκαν οι θύρες του ναού και ο μητροπολίτης εισήλθε ακολουθούμενος από τον ιερό κλήρο, ραντίζοντας με αγιασμό τον ναό. 

*Να σημειώσουμε πως η δαπάνη εξ ολοκλήρου των έργων ανακαίνισης του παρεκκλησίου, έγινε από την κ. Ναούμα (Νίνα) Ταχμιτζή όπως και πολλών ακόμα έργων!
 
Φωτογραφίες
 




















Φωτογραφίες βίντεο:
Διονύσης Μπόσιακας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology