Δείτε πως γίνεται μια πεντανόστιμη παραδοσιακή Βασιλόπιτα, που είναι σίγουρο πως θα σας καταπλήξει!!

 

Υλικά:
Υλικά για την Ζύμη
6 φλυτζάνια τσαγιού Αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 Φλιτζάνια τσαγιού Νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια της σούπας λάδι

Για την Γέμιση
700gr Τυρί φέτα τριμμένη
1 1/2 Φλυτζάνι του Τσαγιού χλιαρό νερό
1/2 Φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φλυτζ. τραχανά

για την επάλειψη των φύλλων της πίτας
250 gr Μαργαρίνη μαζί με σπορέλαιο
 
Βίντεο..
 


Εκτέλεση:
Αφού ετοιμάσουμε την ζύμη, την πλάθουμε σε μικρούς σβόλους - μπαλάκια.
Μετά 10 από αυτά θα τα πλάσουμε σε πολύ λεπτά φύλλα και θα τα βάλουμε πάνω σε μια θερμαινόμενη πλάκα ( π.χ. πάνω σε κάποια σόμπα, αφού καλύψουμε με αλουμινόχαρτο την τις εστίες τις..) το κάθε φύλλο έτσι ώστε να φύγει κάπως η υγρασία. αυτά τα φύλλα θα μπουν ενδιάμεσα στην πίτα. Πάνω και κάτω θα μπουν διαφορετικά φύλλα. 5 ενωμένα ως ένα για την βάση της πίτας και στην πάνω 7 που πλάθονται μαζί ως ένα αντίστοιχα.. βλ. διαδικασία στο βίντεο..
Ανα φύλλο που βάζουμε γίνετε επάλειψη με βούτυρο (μαργαρίνη) και σπορέλαιο. Παράλληλα βάζουμε τριμμένη φέτα ενώ ραντίζουμε με νερό το κάθε φύλο στο οποίο έχουμε ανακατέψει λίγο τυρί φέτα και λάδι..
Επίσης σε κάθε φύλλο όπως θα δείτε και στο βίντεο ρίχνουμε παραδοσιακό τραχανά για να τραβάει τα υγρά.

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά σας ευχόμαστε! 













 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology