Μια άγνωστη ιστορία για τον Μακαριστό Σισανίου Παύλο

Η συνάντησή του με την πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το 1995,ο 27χρονος Γιάννης, το μεγαλύτερο από τα 4 παιδιά της οικογένειας Καλυβιώτη από την Λίμνη Ευβοίας, αρρώστησε πολύ βαριά, με κυστική ίνωση. Μετέβη στην Αγγλία όπου και παρέμεινε για θεραπεία 20 ολόκληρους μήνες στο Νοσοκομείο Μπρόμπτον του Λονδίνου.
Κοντά του και ο π. Παύλος, για να δίνει δύναμη στον ίδιο και κουράγιο στην οικογένειά του.

Τον νεαρό Ευβοιώτη ασθενή, όπως και τον π.Παύλο, είχε γνωρίσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα στο Νοσοκομείο «Μπρόμτον» όπου νοσηλευόταν ο Γιάννης  σε μία από τις επισκέψεις που έκανε στα Νοσοκομεία του Λονδίνου η δημοφιλής πριγκίπισσα.

Ο Γιάννης, παρά την προσπάθεια των ιατρών "έφυγε" από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του. Συγκινημένη από τον θάνατό του ήρθε στην Ελλάδα η Πριγκίπισσα Νταϊάνα για να συλλυπηθεί τους γονείς του. Τότε  την υποδέχθηκε στην Λίμνη Ευβοίας , ο Αρχιερατικός Επίτροπος  Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας π. Παύλος Ιωάννου, ο μετέπειτα  Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος  που δεν έπαψε στιγμή να εκδηλώνει με κάθε τρόπο την συμπαράσταση του στην Οικογένεια του Γιάννη. Τώρα και οι τρεις βρίσκονται κοντά στον Επουράνιο Πατέρα. (Από το αρχείο του Αρχιμ. Τιμοθέου Ηλιάκη).

 του Σωτήρη Τζούμα

 

πηγή:https://newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology