Το πέμπτο σάλπισμα, οι ακρίδες της Αποκάλυψης και οι σημερινές πονηρές ημέρες μας..

«… και εκ του καπνού εξήλθον ακρίδες εις την γην, και εδόθη αυταίς εξουσία ως έχουσιν εξουσίαν οι σκορπιοί της γης…»
~ Ο Απόστολος Ιωάννης, όταν σάλπισε ο πέμπτος άγγελος είδε ένα αστέρι, τον Διάβολο, να πέφτει από τον ουρανό στην γη και να του δίνεται το κλειδί, δηλαδή, η άδεια, η ελευθερία και η εξουσία να ανοίξει το κατασκότεινο πηγάδι της αβύσσου, που είναι η κατοικία των πονηρών πνευμάτων και δη του Εωσφόρου.

…Τα πονηρά πνεύματα, που βγαίνουν από την άβυσσο, τα βλέπει ο Απόστολος Ιωάννης να μοιάζουν σαν ένα σύννεφο μαύρο από ακρίδες. Η ποσότης και το μέγεθός τους ήταν τόσο μεγάλο και φρικτό, που έμοιαζε σαν καπνός καιομένης καμίνου, που σκοτεινιάζει ο ήλιος και η ατμόσφαιρα όλη. Παρομοιάζονται έτσι τα πονηρά πνεύματα, διότι είναι γνωστό πόση ολική καταστροφή επιφέρουν οι ακρίδες εκεί που θα καθίσουν για να φάνε, εάν μάλιστα είναι και τόσες πολλές η ζημιά είναι ολοσχερής, πλήρης.

…Λίγοι θα αντέξουν στους πειρασμούς και στις θλίψεις του Σατανά, όσοι, δηλαδή, είναι σφραγισμένοι από το Αρνίον – Χριστόν. Η πληγή, που θα επιφέρει ο Διάβολος στους ανθρώπους είναι ψυχική και πνευματική, κατά κύριο λόγο, και μετά σωματική. Αυτή η πληγή δεν στρέφεται κατά του φυσικού κόσμου, αλλά στους ανθρώπους. Διότι ο Θεός δίνει ρητή εντολή στα πονηρά πνεύματα – ακρίδες, να μην αδικήσουν και να μην καταστρέψουν τίποτα από την γη και τον ουρανό, παρά μόνο να βασανίσουν και να μην θανατώσουν τους ανθρώπους, που δεν έχουν στα μέτωπά τους την σφραγίδα του Αρνίου – Χριστού: «Και εδόθη αυταίς ίνα αποκτείνωσιν αυτούς, αλλ’ ίνα βασανισθώσι μήνας πέντε – τους ανθρώπους οίτινες ουκ έχουσι την σφραγίδα του Θεού επί των μετώπων αυτών».

…Το πέμπτο σάλπισμα και οι ακρίδες, δηλαδή, τα πονηρά πνεύματα αναφέρονται και σκιαγραφούν τις σημερινές πονηρές ημέρες μας, όπου, όντως, ο σημερινός άνθρωπος βασανίζεται και υποφέρει από ποικίλα πάθη, αδυναμίες, ψυχικά και σωματικά νοσήματα. Μια επίσκεψη στα νοσοκομεία και στις κλινικές και θα διαπιστώσουμε τον βασανισμό του σημερινού ανθρώπου από εκατοντάδες νέες ασθένειες, που κύρια αιτία αυτών είναι το ψυχικό άλγος.

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός έλεγε τα εξής για τις ημέρες μας: «Θα’ ρθει καιρός, που σωματικά δεν θα κουράζεσθαι, όταν θα δουλεύεται. Άλλοι θα σας πηγαίνουν. Ψυχικά, όμως, δεν θα βρίσκετε ηρεμία»

από το βιβλίο: «Ερμηνεία της Αποκάλυψης κατά την Αγ. Γραφή και τους Αγ. Πατέρες – Μοναχού Μάξιμου Γαβριήλ Αγιορείτου»

*****

Μοναχός Λεόντιος Διονυσιάτης: «Εκτός της επιδρομής των μικροοργανισμών έχομε και επιδρομές ακρίδων, σαν εικόνα των δαιμονικών ακρίδων της Αποκάλυψης. Οι άνθρωποι αποδέχονται ακραίες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να ζουν και να δρουν και υπερηφανεύονται γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να καθοδηγούνται από δαιμονικές «ακρίδες», που από μόνες τους φορούν στέμμα (κορώνα…), όπως στην τοιχογραφία της 5ης σάλπιγγας της Αποκάλυψης, απόδειξη των άκρως υπερήφανων λογισμών και διαθέσεών τους…»

imdleo.gr

ΠΗΓΗ:

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology