Είδος... υπό εξαφάνιση!


Όλοι ακούμε πως η ανθρωπότητα συνεχώς αυξάνεται! Ένα "είδος" όμως ανθρώπων δυστυχώς συνεχώς μειώνεται! Τι κρίμα να λιγοστεύουν οι "αληθινοί" άνθρωποι…
Δεν ξέρω αν μεγαλώνοντας γίνομαι "περίεργος"... Δεν ξέρω αν με ενοχλούν άνθρωποι και καταστάσεις για τις οποίες παλιότερα αδιαφορούσα πλήρως... Ξέρω όμως πως όσο τα χρόνια περνούν με "εξαγριώνουν" συμπεριφορές που υστερούν σε σεβασμό, σε ευγνωμοσύνη, σε ταπεινότητα!

Πού πήγαν οι άνθρωποι με τη "χρυσή καρδιά";
Εκείνοι με το χαμόγελο και την αγάπη στα μάτια;
Οι "ντόμπροι", οι αληθινοί;
Εκείνοι που ήταν εκεί για σένα σε χαρές και λύπες, "βράχοι ακλόνητοι";
Εκείνοι που κρατούσαν το λόγο τους και είχαν "μπέσα" στην ψυχή τους;
Πολλή μοναξιά στον κόσμο σήμερα φίλοι μου!!!
Άνθρωπο να εμπιστευτείς δεν βρίσκεις εύκολα! Να σου πει την πραγματική του άποψη για το οτιδήποτε, ακόμα κι αν είναι αντίθετο με όσα πιστεύεις εσύ. Να σε αγαπήσει γι’ αυτό που είσαι, αλλά και να σου "τραβήξει το αφτί" αν θεωρήσει ότι δεν έκανες το σωστό... Κι αυτό επειδή ΌΝΤΩΣ θέλει το καλό σου!
Ψάχνω κι εγώ συνεχώς να τους ανακαλύψω... Πονάω κάθε φορά που διαπιστώνω τη συρρίκνωση αυτού του "είδους" ανθρώπων... Γιατί πρόκειται για μια κατηγορία ανεξάρτητη από τους πολλούς... Είναι ένα "είδος υπό εξαφάνιση"!!!
Πρέπει να περπατήσεις χιλιόμετρα για να τους βρεις... Να ξοδέψεις πολύ χρόνο, πολύ δάκρυ και πολλές απογοητεύσεις, για να συναντήσεις έστω και έναν που θα "εκπέμπει φως"... Πιστέψτε με όμως αξίζει τον κόπο!!!
Αυτός θα σου γεμίσει την ψυχή με λουλούδια, θα σου χαρίσει πνοή με ένα άγγιγμα, θα "γιατρέψει" την πονεμένη σου καρδιά! Θα σε πάρει από την καταιγίδα και θα σε πάει σε "λιβάδια" γεμάτα χρώματα και ήλιο λαμπερό!
Κι εμείς; Τι κάνουμε εμείς; Ποιοι είμαστε εμείς; Πόσο κοντά είμαστε σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων; Έχουμε μάτια λαμπερά και γεμάτα καλοσύνη; Εκπέμπουμε φως; Είμαστε ΑΛΗΘΙΝΟΊ άνθρωποι;
Ας κοιτάξουμε πρώτα μέσα μας, να βρούμε τον "ήλιο της ψυχής μας" και που θα πάει, θα συναντήσουμε κι εκείνους τους "άλλους", τους ίδιους με εμάς... Και δεν μπορεί, θα αλλάξει σιγά σιγά τούτος ο κόσμος...Ας ξεκινήσουμε από την καλυτέρευση του εαυτού μας!!!

Γιατί όπου υπάρχει φίλοι μου η Αλήθεια, η Αγάπη και η Ανθρωπιά, ΌΛΑ ΑΝΑΣΤΑΊΝΟΝΤΑΙ!!!

ΠΗΓΗ facebook 
(Ανώνυμος εκπαιδευτικός)


Πηγή: https://filoinikodimou.blogspot.com/2021/04/blog-post_37.html

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology