f

Panel

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021

Φελία, οι ποντιακές αυγόφετες

Ένα αγαπημένο κολατσιό που είναι συνδεδεμένο, κυρίως, με τα παιδικά μας χρόνια, είναι οι αυγόφετες ή όπως τις αποκαλούσαν στον Πόντο, φελία.

ΥΛΙΚΑ

1/2 φρατζόλα ψωμί 2-3 ημερών
1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
ζάχαρη για το τελικό πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε το ψωμί σε φέτες.

Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.

Μόλις τα χτυπήσουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια παίρνουμε μια μια τις φέτες του ψωμιού και τις βουτάμε στο μείγμα και από τις δυο πλευρές, χωρίς να τις αφήνουμε, όμως, για πολύ ώρα στο μείγμα, γιατί θα διαλυθούν.

Μόλις βουτήξουμε όλες τις φέτες στο μείγμα, σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει καλά (ή το βούτυρο αλλά όχι να καεί) και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού.

Τηγανίζουμε τα φελία και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Τα σερβίρουμε σκέτα ή πασπαλισμένα με ζάχαρη.

trapezounta

 https://simeiakairwn.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιατί μου διώχνεις τον Άγγελο;

Πριν από μερικές δεκαετίες ζούσε στα Κατουνάκια του Αγίου Όρους ένας πολύ απλός Γέροντας, ο π. Γεώργιος. Έμενε μόνος του ηλικιωμένος και ε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...