«Αυτό το χάρτινο κράτος, το ψευτορωμαίικο, θα κατεδαφιστεί…»

Από το βιβλίο: «Ρωμηοσύνη: Το Οδοιπορικό της Ρωμανίας-Βυζαντίου»
… Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αναφέρει ότι, όταν όλα τελειώσουν με τον Γ’ Γενικό Πόλεμο, τότε θα ξαναχτιστεί μία άλλη και καινούρια Ελλάδα.

«Αυτό το χάρτινο κράτος, το ψευτορωμαίικο, έτσι το είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ‘΄θα κατεδαφιστεί». Τώρα ζούμε την κατεδάφισή του. Και είναι επώδυνη στιγμή. Αλλά έχει την ώρα της και η οδύνη, έχει την ώρα της και η χαρά και η δόξα. Όλα έχουν τη σειρά τους. Στην Ελλάδα καταστρέφεται ένας ολόκληρος πολιτισμός. Αλλά έλεγε ο Άγιος Παϊσιος: «Δεν θα προλάβουν! Οι πόλεμοι που θα ξεκινήσουν στις άλλες χώρες, θα αναχαιτίσουν την κατεδάφιση της Ρωμηοσύνης». (Απόσπασμα από το κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στις 25/10/2017).

Θα κλείσουμε με ένα συγκλονιστικό όραμα που είδε ένας από τους πλέον χαριτωμένους και φωτισμένους Αγιορείτες Γέροντές μας, του εξωτερικού, πριν από 5 χρόνια περίπου, το οποίο περιγράφεται κάτωθι εν συντομία.

«Η Παναγιά μας γονατιστή μπροστά στον δικαιοκρίτη Χριστό, Τον παρακαλούσε να γλιτώσει την Ελλάδα από κάποιο πολύ μεγάλο κίνδυνο και καταστροφή που θα ερχόταν μελλοντικά!

– Όχι μητέρα έλεγε ο Κύριος… Κοίταξε τι γίνεται στην Ελλάδα. Κοίταξε την αμαρτία (εννοώντας τα σαρκικά και όχι μόνο)…

– Συγχώρεσέ τους υιέ μου, σώσε την Ελλάδα που Σε πιστεύει και μας αγαπά…

– Όχι μητέρα. Δεν με αγαπά και δεν πιστεύει, με τέτοιες σαρκικές αμαρτίες…

– Σε παρακαλώ παιδί μου, με δάκρυα τώρα παρακαλά τον Κύριο η Παναγία. Μην το αφήσεις να γίνει…

-Δεν γίνεται μητέρα και μην μου το ζητάς σε παρακαλώ, είπε ο Χριστός πικραμένος από τους Έλληνες, που έχασαν κάθε ευσέβεια και μέτρο, κάθε καθαρότητα και πνευματικότητα, μολύνοντας με αμαρτία και πονηριά και ασέβεια μικρούς και μεγάλους…

– Άκουσε παιδί μου και Κύριε μου, επέμενε η Παναγιά. Άκουσε τις προσευχές μου και άκουσε τα και τα παιδιά σου που με επικαλούνται και με παρακαλούν να σε παρακαλέσω…

– Δεν γίνεται μητέρα… Η αμαρτία ξεχείλισε… Μην επιμένεις… λέει ο ολόφωτος Χριστός και χάνεται…

Τότε στεναχωρημένη η Παναγιά μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός της Ελλάδας, κάνει κάτι απρόσμενο. Σηκώνεται όρθια, βγάζει τον μανδύα της και τον αφήνει προστατευτικά πάνω στην Ελλάδα! Ως Αγία Σκέπη! Ως Φοβερά Προστασία!

Αμήν. Αληθώς!

(Πηγή: Αρχιμ. Θεοδόσιος Χαραλαμπόπουλος, ιεροκήρυξ, 5 Απριλίου 2016)

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒     ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:

https://simeiakairwn.wordpress.com 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology