«Φόρεσε την κορδέλα με προσευχή και πίστη και σταμάτησαν όλα και οι σπασμοί»

«Με το γράμμα αυτό θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε στο Μοναστήρι τις ευλογίες και τα θαύματα που βιώσαμε με την χάρη και την προστασία της Αγίας Ζώνης και στα δύο μας παιδιά.

Στις 17-8-2011 η γυναίκα μου ήταν έγκυος (4½ μηνών) στο δεύτερό μας παιδί και πήγαμε για τις προκαθορισμένες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σοβαρό πρόβλημα, καθώς χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, είχε αρχίσει πρόωρα η διαδικασία τοκετού. Μετά από επικοινωνία με τον γιατρό μας καμία κλινική δεν μας δεχόταν γιατί ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση. Το βράδυ μας δέχθηκαν στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, το οποίο και εφημέρευε και είχε και ειδικότητα για τις συγκεκριμμένες παθήσεις. Η διάγνωση ήταν ότι η γυναίκα μου ήταν θέμα χρόνου να γεννήσει και ήταν αδύνατον να επιζήσει το μωρό αφού ήταν μόλις 4½ μηνών. Κάποιος γνωστός μου έδωσε την κορδέλα της Αγίας Ζώνης, την οποία η γυναίκα μου φόρεσε με ευλάβεια και την είχε καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, σίγουρη ότι όλα θα πήγαιναν καλά. Πράγματι όλοι οι γιατροί διαψεύσθηκαν. Η γυναίκα μου κάθισε στο νοσοκομείο σχεδόν 5 μήνες και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι στις 8-12-2011.

Από τη στιγμή που φόρεσε την κορδέλα με προσευχή και πίστη σταμάτησαν όλα και οι σπασμοί και η όλη διαδικασία. Το γεγονός αυτό προκαλεί μοναδική περίπτωση, καθώς είναι το μοναδικό μωράκι που γεννήθηκε μετά από τέτοιο περιστατικό, όπως μας διαβεβαίωσαν και οι γιατροί.

Το Δεκέμβριο του 2013 διαπιστώθηκε, κατόπιν εξετάσεων με μαγνητική, στον μεγαλύτερο γιό μας όγκος στον εγκέφαλο και έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως, γιατί κινδύνευε η υγεία του. Η διάγνωση έγινε Παρασκευή και την επομένη το πρωί το παιδί με την βοήθεια της Παναγίας χειρουργήθηκε και η επέμβαση κράτησε 7 ώρες. Σ’ όλη τη διάρκεια της επεμβάσεως,, αλλά και μετά από αυτήν, το παιδί μας ήταν τυλιγμένο με την κορδέλα της Αγίας Ζώνης γύρω από το κεφαλάκι του. Όλα πήγαν καλά, η επέμβασης πέτυχε, έγινε ολική αφαίρεσις του ογκού και με τη βιοψία όλα πήγαν καλά.

Σε κάθε επανεξέταση παίρνουμε την κορδέλα της Αγίας Ζώνης μαζί μας και όλα έχουν πάει καλά.

Δεν ξέραμε πως να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την ευχαριστία μας στην Παναγία που μας αξίωσε, εμάς τους αναξίους, με τη βοήθεια της και την ευλογία της να μεγαλώσουμε δύο υγιέστατα αγοράκια.

Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη ασπαζόμαστε τη δεξιά σας».

Η οικογένεια
Ν. Μ., Κ. Τ., Στυλιανός Μ., Παναγιώτης-Ραφαήλ Μ.

Θαύματα της Αγίας Ζώνης, εκδ. Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2019, σσ. 277-279.

 

1 Σχόλια

 1. Ὁ περιπλανώμενος μοναχὸς ἦρθε στὴν ἐκκλησία γιὰ νὰ προσευχηθεῖ. Φαίνεται - ἀντὶ τοῦ ἱερέα κήρυττε ἕνας δαίμονας, ντυμένος μὲ τὰ ροῦχα τοῦ ἱερέα.

  Ὁ μοναχὸς σηκώθηκε ὄρθιος καὶ ἄρχισε νὰ παρακολουθεῖ ἐκ τοῦ σύνεγγυς τὴν ὁμιλία τοῦ δαίμονα γιὰ νὰ τὸν πιάσει στὴ λέξη, ὅπου θὰ ἔλεγε ἕνα ψέμα. Ἀλλὰ ὁ δαίμονας μίλησε ἀκριβῶς ὅπως στὸ Ἱερὸ Βιβλίο, χωρὶς νὰ ἀλλάξει τίποτα. Καὶ ἔτσι ἦταν μέχρι τὸ τέλος τοῦ κηρύγματος. Τὸ κήρυγμα τελείωσε. Οἱ ἄνθρωποι διασκορπίστηκαν. Τότε ὁ μοναχὸς πλησίασε τὸν δαίμονα καὶ εἶπε:
  "Σᾶς ἀναγνώρισα: εἶστε δαίμονας!"
  "Αὐτὸ εἶναι σωστό", ἀπάντησε.
  "Ἤθελα νὰ σᾶς πιάσω τὴ λέξη, ἀλλὰ τὸ εἴπατε σωστά!" Εἶπε ὁ μοναχός.
  "Προσπάθησα", ἀπάντησε ὁ κολακευμένος δαίμονας.
  "Ποιὸ εἶναι τὸ μυστικό σου;" Ὁ ἐκπληκτικὸς μοναχὸς ρώτησε.
  - Μίλησα χωρὶς ἀγάπη στὴν καρδιά μου καὶ ξέρω ὅτι αὐτοὶ οἱ ἄνθρωποι δὲν θὰ ἐνεργοῦν σύμφωνα μὲ αὐτὰ ποὺ εἶπα. Καὶ αὐτὸ εἶναι ἀρκετὸ γιὰ μένα ἤδη - ἐξήγησε ὁ ἀκάθαρτος.
  ΠΟΛΛΑ ΚΥΡΗΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΣΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology