Πλάνα από τον εσπερινό της εορτής του Αγ. Νικάνορα Ζαβορδα και τον Καθαγιασμό της Λάρνακας του Αγίου [βίντεο - φωτογραφίες]

 Δείτε κάποια στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό εις την εορτή του Αγίου Νικάνορα στην ομώνυμη ιερά μονή της Ζάβορδας.

Πραγματοποιήθηκε Κτιτορικό Μνημόσυνο μαζί με τον Πανηγυρικὸ μεθέορτο Ἑσπερινός εἰς τὴν κυρίως Μονήν. (ως γνωστό το καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικάνορα τιμάται εις την Μεταμόρφωση του Σωτήρος) Μετά το τέλος της Πανηγύρεως έλαβε χώρα ένα μοναδικό ιστορικό γεγονός δια την Ιερά Μονή αλλά και ευρύτερη περιοχή. Πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός της νέας ιεράς Λάρνακος των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικάνορος. Την τελετή πραγματοποιήθηκε από τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου, Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ. 

 Δείτε πλάνα στο βίντεο που ακολουθεί..

https://youtu.be/z8kWJPTYAPI

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Οικείος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και πολλοί άλλοι κληρικοί, επίσημοι άρχοντες του τόπου, Σώματα Ασφαλείας και πλήθος πιστών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιερά μονή την Παρασκευή λίγο πριν τον εσπερινό είχε την χαρά και την ευλογία να υποδεχθεί την κάρα του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπου (συνασκητή για πολλά χρόνια του Αγίου Νικάνορα) Μετά το τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκε φαγητό σε όλους τους επισκέπτες στην τράπεζα της μονής. Να προσθέσουμε επίσης, λόγω του ότι στην μονή επικρατεί το άβατο, για τις γυναίκες που ήθελαν να τιμήσουν τον Άγιο αυτή την μέρα λειτούργησε το μετόχι της μονής, η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που βρίσκεται λίγο πριν την Μονή. Ο Αγιος Νικάνορας να είναι για όλους μας βοηθός και πρεσβευτής σε κάθε στιγμή της Ζωής μας, αμήν γένοιτο!

 φωτογραφίες..







 

 

 


 

 

  

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

  


 

 

 

 

  


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 








μετά το τέλος της ακολουθίας η μονή προσέφερε φαγητό προς όλους τους επισκέπτες στην τράπεζα της Μονήξς

 
Φωτογραφίες - βίντεο:
Διονύσης Μπόσιακας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology