Σοκολατένιο σιροπιαστό αφράτο

 
της κ. Αθηνάς Τερζάκη

Υλικά
1 βιτάμ
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 κακάο κουτί
1 σφηνάκι κονιάκ ή ότι λικέρ έχουμε
1 ποτήρι νερό
1 βανίλια5 αυγά
2 ποτήρια αλεύρι Φαρινάπ
ξύσμα πορτοκάλι

ΕκτέλεσηΖεσταίνουμε το βιτάμ με τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο μέχρι να λιώσουν.

Ρίχνουμε το κονιάκ με τη βανίλια και το ξύσμα. Από αυτό το μείγμα κρατάμε ένα ποτήρι.


Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και βάζουμε το αλεύρι.

Προσοχή ανακατεύουμε απαλά με το κουτάλι.Ψήνουμε στους 180ο με 200ο για ένα τέταρτο.


Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε το υλικό που κρατήσαμε στο ποτήρι.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Πηγή: Τερπνή Σερρών

και το «σπιτάκι της Μέλιας»

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology