Προσκύνημα - οδοιπορικό στο Άγιον Όρος Ι.Μ. Ξενοφώντος για Χριστούγεννα!

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία ζήσαμε φέτος. Είχαμε την χαρά και ευλογία να επισκεφτούμε το Άγιον Όρος (μετά από 3 χρόνια λόγω της πανδημίας) και να συμμετάσχουμε στην ολονύκτια ακολουθία για την εορτή των Χριστουγέννων. 

  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ μέρος 'Α 

 
 



 
Μέσα σε πνεύμα συγκίνησης και κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε αυτή η πολύωρη ακολουθία (Παρασκευή 6/1/23 στις 23:00 ως στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου 7/1/23 με το κοσμικό ημερολόγιο, που ως γνωστό υπάρχει διαφορά με το αγιορείτικο 13 ημέρες ) 
 
 

Να πούμε πως η Ιερά μονή Ξενοφώντος είναι από τα πολύ Φιλόξενα μοναστήρια του Αγίου Όρους, μας υποδέχθηκαν με αγάπη και φροντίδα, νοιώσαμε οικεία από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε στη μονή.

 

Το Απόγευμα του Σαββάτου, ο πανοσιολογιότατος γέροντας της μονής Αρχ. Αλέξιος, είχε την ευγενή καλοσύνη να μας καλέσει όλους τους επισκέπτες στο μεγάλο συνοδικό της μονής για ένα κέρασμα (λόγω και της εορτής των Χριστουγέννων) και μαζί με τις πατρικές του ευχές να μας πει και δυο λόγια αγάπης Χριστού! 

  

 

Στο τέλος της ομιλίας του απάντησε ευγενικά και υπομονητικά, με την μεγάλη καλοσύνη που τον χαρακτηρίζει ως γνωστό, σε διάφορα ερωτήματα. 

 

Να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό την Ιερά μονή Ξενοφώντος (Τον Γέροντα Αλέξιο και τους όλους Πατέρες) για την φιλοξενία που μας παρείχαν και την καλοσύνη τους, ο Θεός να τους δίνει δύναμη, υγεία και μακροημέρευση να εύχονται και για εμάς τους αναξίους και τέλος να μας αξιώσει ο Θεός να επισκεφτούμε και πάλι την μονή!

   

  

 

 




























 



 



 






 

 


 
   

 



Βίντεο-Φωτογραφίες:
Διονύσης Μπόσιακας
για το www.agiotopia.gr


 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology