Εορταστική εκδήλωση, με ύμνους από την Μεγάλη εβδομάδα από την Βυζαντινή σχολή "Όσιος Ναούμ" & Ομιλία Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Αθανασίου [βίντεο - φωτο]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Εκκλησιαστική Εκδήλωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Σάββατο του Λαζάρου 16 Απριλίου 2022, εντός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου. Την εκδήλωση αυτή διοργανώνει για 16η η συνεχή χρονιά, η Ιερά Μητρόπολις Σισανίου & Σιατίστης, προετοιμάζοντας και με αυτό τον τρόπο τούς πιστούς, για τα μεγάλα γεγονότα των Παθών και της Αναστάσεως του Χριστού.
Η χορωδία Βυζαντινής μουσικής, «΄Οσιος Ναούμ» της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου κ. Θωμά Θεοδωρόπουλου, έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους της μεγάλης εβδομάδος.
 
δείτε το βίντεο..

 
Κύριος ομιλητής της Εκδηλώσεως ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Ράνιος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κ. κ. Αθανάσιος , ευχαριστώντας τα μέλη της χορωδίας, για την ευγενική τους προσπάθεια να αποδώσουν όμορφα τους ύμνους. 
Ακούστε την Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου 

 

 
Η Ιερά Μητρόπολη θέλοντας να τιμήσει τους αγαπητούς Ιεροψάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν το αναλόγιο στους Ιερούς Ναούς της πόλεως της Σιάτιστας και τα χωριά, τους προσφέρει «Δίπλωμα εις ένδειξιν τιμής». Οι περισσότεροι Ιεροψάλτες προσήλθαν και πήραν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου το Δίπλωμα, και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να ψάλλουν ως τα βαθειά γεράματά τους.














Αναρτήθηκε από τον

Διονύση Μπόσιακα

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology