Η Νοερά Προσευχή (Η Ευχή / Ευχή του Χριστού / Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με) Γράφτηκε από: γ. Στέφανος Αναγνωστόπουλος


Συγκεντρωμένες 46 ψυχωφέλιμες ὀμιλίες τοῦ γέροντος Στεφάνου Ἀναγνωστοπούλου γιὰ τὴν Νοερὰ Προσευχή (ἤτοι τὴν Εὐχὴ τοῦ Χριστοῦ) καὶ σχετικὰ περὶ αὐτὴν θέματα, τῶν ἐτῶν 1987-2022.
Από την ομιλία της 29/5/2022:


«Πρέπει να γνωρίζουμε Χριστιανοί μου ότι η Ευχή δεν έρχεται μόνη της, αλλά χρειάζεται πρώτα-πρώτα την Χάρη του Θεού. Ύστερα την καλλιέργεια των Αρετών της Ταπεινοφροσύνης, της αληθινής Μετανοίας, της ενεργουμένης Αγάπης, και της δυνατής Πίστεως, και τέλος βέβαια τη Θεία Ευχαριστία, Θεία Κοινωνία» (3' 26").

«Κανένας δεν πρέπει να ξεκινά την Νοερά Προσευχή παρά μόνον με την καθοδήγηση σοφού, εμπείρου, πνευματικού [Χριστιανού Ορθοδόξου] οδηγού. Όσοι επιχείρησαν να προχωρήσουν μόνοι τους στην πνευματική ζωή, είτε με την Ευχή, είτε χωρίς την Ευχή, αντιμετώπισαν πλάνες και πλάνες, και μεγάλα προβλήματα από ψευδαισθήσεις. Άλλοι πάλι έχουν υποφέρει από νοητική, εγκεφαλική και σωματική και συναισθηματική κατάρρευση. Επειδή ακριβώς έκαναν ακρότητες και εστερούντο συμβουλών, για αυτό και πολλοί δαιμονίστηκαν. Για να αποκτήσει κάποιος την Ευχή χρειάζεται προσοχή, νήψις, και διάκρισις λογισμών, ώστε να μη μπορεί ο διάβολος να εισέλθει δια της διανοίας και να αιχμαλωτίσει την καρδιά» (7' 30"). 

περισσότερα εδώ




Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology