Η ιερά εικόνα της Παναγίας από το Μικρόκαστρο στη Σιάτιστα! [Βίντεο-Photo]

 

Κυριακή του Θωμά όπως κάθε χρόνο, πιστοί από την Πόλη της Σιάτιστας συνόδευσαν με τα πόδια την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ελεούσας, από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, στον Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας.

 Κανονικά φέτος (όπως και παλιώτερα, πριν την πανδημία) πιστοί από την πόλη της Σιάτιστας πήραν την Ιερά εικόνα της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου και πάλι με τα πόδια από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, μέχρι την πόλη της Σιάτιστας και την εκκλησία (μητροπολιτικό Ναό) Άγιο Δημήτριο Σιάτιστας. 
 Η Πομπή ξεκίνησε από την Μονή στις 4μ.μ. και έφτασε στην είσοδο της πόλης (Σιάτιστα) μετά από 2 ώρες (στις 6μ.μ) Με συνοδεία, Ιερέων της Μητροπόλεως, της φιλαρμονικής του Δήμου Σιάτιστας και πλήθος πιστών, η ιερά εικόνα τέθηκε προς προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας. (περιοχή Χώρα) Αφού τελέστηκε ο παρακλητικός κανών της Παναγίας. Η εικόνα θα παραμείνει μέχρι και την Κυριακή της Πεντηκοστής (όπου με τον ίδιο τρόπο οι πιστοί θα συνοδεύσουν και πάλι με τα πόδια την εικόνα στην Ι. Μονή Μικροκάστρου) και όλο αυτό το διάστημα θα περάσει από Σπίτι σε σπίτι! Βοήθειά μας!

Βοήθειά μας Παναγία σε όλο τον Κόσμο και περισσότερο σε αυτους που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο, η Παναγιά μας βοηθός και σκεπαστής!

Βίντεο.

 

  Φωτογραφίες.

 

 






























 
 Βίντεο - Φωτογραφίες
Διονύσης Μπόσιακας
 
 
 
 
*Θερμές ευχαριστίες στο www.siatista-info.com
για κάποια πλάνα που χρειάστηκα

 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology