Τη σκορδαλιά μπορούμε να τη φτιάξουμε με ψωμί αλλά και με πατάτα. Για τη συγκεκριμένη συνταγή επιλέξαμε να βάλουμε πατάτα. Εναλλακτικά αν δε θέλετε να βάλετε πατάτες, μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με μουσκεμένη ψίχα προ διημέρου ψωμιού !
Για να φτιάξουμε τη σκορδαλιά με πατάτα, ακολουθούμε την παρακάτω διαδικασία.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.
Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μίγμα μας.
Προσθέτουμε 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο.
Προσοχή, δε σταματάμε το χτύπημα μέχρι να βάλουμε όλο το ελαιόλαδο !
Η σκορδαλιά είναι έτοιμη!
*Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα και λίγο λεμόνι.
Tags:
Συνταγές - Μαγειρική