Το νέο βιβλίο του Αρχιμανδρίτη π . Ιακώβου Κανάκη παρουσιάστηκε στην Μάνδρα Αττικής

 
Με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και των εκδόσεων Γρηγόρη, παρουσιάστηκε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Μάνδρας, το νέο βιβλίο του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως, Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Κανάκη με τίτλο : " Μη ξεχάσεις να αγαπήσεις ". 
 
   
 Ο Σεβασμιώτατος στον εισαγωγικό χαιρετισμό του, ανέφερε μεταξύ άλλων... << ότι η αγάπη είναι η κορωνίδα των αρετών και το κύριο χαρακτηριστικό των παιδιών του Θεού... Αυτό το βιβλίο, το επεξηγηματικό από του λόγους του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού ( 580 - 662 μ.Χ. ) " περί αγάπης ", είναι μια ευκαιρία να εντρυφήσουμε σε αυτά τα κεφάλαια... και ευχαρίστησε τον π. Ιάκωβο, για την συγγραφή αυτού του σπουδαίου βιβλίου >>. Η Βυζαντινή χορωδία του Πρωτοψάλτου Ιωάννη Βαντούρα έψαλε μια επιλογή των " Καταβασιών του Πάσχα " και το απολυτίκιο του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού.
 
Ο δημοσιογράφος κ. Λυκούργος Μαρκούδης συντόνισε την παρουσίαση και προλόγισε του ομιλητές. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Θεολόγος, ιατρός, από την Ιερά Μητρόπολη Καμερούν, ευχήθηκε από βήματος " Χριστός Ανέστη " και αναφέρθηκε << ...στο Βίο του Οσίου Μαξίμου του Ομολογητού και στα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος.... Η αγάπη πρέπει να συνοδεύεται με διάκριση τόνισε ο π. Ευάγγελος. Συγκινημένος αναφέρθηκε και στο πνευματικό έργο, του Μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως Κυρού Ιερεμία Φούντα στην Μάνδρα Αττικής ! >>. Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Βασιλάκος, Θεολόγος, συγγραφέας και Υπεύθυνος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών Λεβαδείας & Αυλίδος, τόνισε μεταξύ άλλων << ... ότι η απαγγελία του " Πιστεύω " για έναν Πατέρα της Εκκλησίας, ήταν το βίωμα, η εμπειρία της ζωής, ήταν το παν! Ζούσε αυτό που διάβαζε και απήγγειλε... >>. Ο Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Στάθης, κτήτωρ και πνευματικός της Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης - Αττικής ευχήθηκε στον π. Ιάκωβο, να είναι " καλοτάξιδο το βιβλίο ".
 
 Κείμενο - Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology