Προετοιμασία για την πανήγυρη στην Ι. Μονή Αγ. Νικάνορος - Ζάβοραδς

  

Μόλις μια εβδομάδα από την επίσημη πανήγυρη για τον εορτασμό του Αγίου Νικάνορα (6,7/8/23) και ως είθισται τα τα τελευταία χρόνια (και έχει γίνει πλέον θεσμός θα λέγαμε..) 

 

προσκυνητές από πολλά μέρη τόσο των Γρεβενών και Κοζάνης αλλά και από πολύ πιο μακριά έρχονται εδώ και χρόνια στην μονή για να διακονήσουν (κάτι σαν λαϊκή παγκοινιά θα έλεγε κάποιος) προκειμένου να συνδράμουν και να βοηθήσουν τους πατέρες στις εργασίες της μονής της αδελφότητας, έτσι ώστε να είναι όλα τέλεια για την ημέρα των εόρτιων του Αγίου Νικάνορα!


Κάθε χρόνο έρχονται όλο και περισσότεροι και οι εργασίες γίνονται με περισσή χαρά και ευλογία που πηγάζει από την αγάπη τους στον Άγιο Νικάνορα και την Μονή! Δείτε καλύτερα όμως κάποια πλάνα από αυτές τις εργασίες που αρχίζουν νωρίς το πρωί και τελειώνουν το μεσημέρι.























Μετά το πέρας των εργασιών ο Γέροντας της μονής π. Σεραφείμ καλεί όλους τους επισκέπτες και διακονητές για μια μικρή ευλογία και κέρασμα στην "Λοτζα" και κατόπιν τράπεζα! Ας έχουμε όλοι μας την ευχή και την ευλογία του Αγίου Νικάνορα και των πατέρων της μονής. Αμήν γένοιτο!


























Καταγράφουμε με το κανάλι μας αυτές τις εργασίες για να μείνουν ως ένα μικρό ενθύμιο φίλων της Μονής αλλά και της ίδια της αδελφότητας να υπάρχει αυτό το βίντεο στο αρχείο τους. Να είστε όλες και όλοι καλά, ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε αυτό το βίντεο Τα λέμε σε ένα επόμενο, πρώτα ο Θεός, Χαίρετε!
 
 
βίντεο-Φωτογραφίες:
Διονύσης Μπόσιακας 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology