Άγιος Αμβρόσιος επίσκοπος Μεδιολάνων 7 Δεκεμβρίου

Ο Άγιος Αμβρόσιος ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Στα Μεδιόλανα ασχολήθηκε με το επάγγελμα του δικαστή. Φύλασσε με λόγια και έργα την αλήθεια και απέδιδε αντικειμενικά τη δικαιοσύνη , αν και δεν είχε βαπτισθεί ακόμα χριστιανός. Όσον αφορά σ' αυτό όμως, απαντά ο θεόπνευστος λόγος της Αγίας Γραφής: «Ἀλλ᾿ ἐν παντὶ ἔθνει ὁ φοβούμενος αὐτὸν καὶ ἐργαζόμενος δικαιοσύνην δεκτὸς αὐτῷ ἐστι» (Πράξεις, ι' 35). Δηλαδή, σε κάθε έθνος, όποιος σέβεται το Θεό και πολιτεύεται στη ζωή του με δικαιοσύνη, είναι δεκτός απ' Αυτόν και είναι δυνατόν να αρέσει σ' Αυτόν.


Και πράγματι, ο Αμβρόσιος με τη ζωή του άρεσε στο Θεό. Γι' αυτό και τον αξίωσε να βαπτισθεί χριστιανός, να γίνει έπειτα αναγνώστης, και αφού μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πέρασε όλους τους εκκλησιαστικούς βαθμούς, μετά από απόφαση του βασιλιά Ουαλεντιανού του Α’, χειροτονήθηκε επίσκοπος Μεδιολάνων.

Σαν επίσκοπος, ο Αμβρόσιος ποίμανε άριστα το ποίμνιό του, αγωνίστηκε κατά των αιρέσεων, αλλά και το βασιλιά Θεοδόσιο δεν επέτρεψε να εισέλθει στο ναό, παρά μόνο όταν μετάνιωσε ειλικρινά για τους φόνους που έκανε στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης. Ο Αμβρόσιος πέθανε ειρηνικά το έτος 397 μ.Χ., σε ηλικία 57 χρονών.
ΠΗΓΗ

Άλλοι Άγιοι που τιμώνται στις 7 Δεκεμβρίου
Την ίδια ημέρα τιμώνται πολλοί άλλοι Άγιοι στοιχεία της βιογραφίας των οποίων μπορείτε να βρείτε εδώ
 
Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΣ

1 Σχόλια

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΩΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΜΕΔΙΟΛΑΜΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΤΑΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΚΗΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΕΞΗΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑΣΗ . Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ.(ΙΣΩΣ ΕΠΤΑ)
    ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
    Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΕΝΥΠΝΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ( Η ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΤΟ ΕΝΥΠΝΙΟ)ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ.
    Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι.

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΓΩΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΝΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΟΦΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΟΦΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΕΚΕΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

    ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΑΤΑΡΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΜΑΝΕΙΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology