Το Οδοιπορικό της μεταφοράς της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας Μικροκάστρου από την Μονή ως στην Σιάτιστα (Φώτο-Βίντεο)

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί ιδιαίτερη χριστιανική θριαμβική εορτή, σε ανάμνηση της οριστικής αναστήλωσης των ιερών και σεπτών εικόνων στη Βασιλεύουσα από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 842, Σήμερα 25/2/18 όπως και κάθε χρόνο της ορθοδοξίας οι κάτοικοι της Σιάτιστας και πιο συγκεκρημένα της περιοχής "Γεράνεια" πέρνουν την Εικόνα την εικόνα της Παναγίας από το Μοναστήρι της Κοιμήσεως Μικροκάστρου (περίπου στα 10 χιλμ. και πάνω) με τα πόδια και την μεταφέρουν στον ενοριακό Ναό του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας.
Στης 1:30 μ.μ αψηφόντας κρύο, (-1) αέρα, βροχή και Χιόνιμι, κροί μεγάλοι ήταν εκεί να συνοδευσουν την Παναγιά μας, την Παναγιά όλου του Κόσμου. Στις 5:00 η ώρα η πομπή έφτα σε στην είσοδο της πόλης που  τους περίμεναν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Αβραμίδης με τους Ιερείς της Μητροπόλεως και Δημοτικοί Άρχοντες και πλήθος πιστών. Μετέπητα με συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Σιάτιστας η εικόνα μεταφερθηκε στο Ναό του Αγίου Νικολάου Γερανίας Σιάτιστας όπου ακολουθησε η παράκληση προς την Παναγία!  Η Εικόνα της Παναγίας τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρεται από Σπίτι σε σπίτι και της Κυριακή των Βαΐων θα επιστρέψει (πάλι με τα Πόδια) στην Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου!

Δείτε Φωτογραφίες και το Βίντεο:

 Δείτε το Βίντεο...


Βοήθειά μας σε  Όλους η Παναγία!

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology