ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ.

Στο νοσοκομείο σε ένα δωμάτιο υπήρχαν δύο σοβαρά άρρωστοι. Κάποιος βρισκόταν δίπλα στο παράθυρο και το κρεβάτι του άλλου βρισκόταν στην πόρτα.
"Τι βλέπετε έξω από το παράθυρο;" - ρώτησε εκείνος που βρίσκεται κοντά στην πόρτα.
"Έξω από το παράθυρο", ο πρώτος απάντησε: "Βλέπω τον ουρανό, τα σύννεφα που μοιάζουν με μικρά ζώα, λίμνη και δάσος σε απόσταση".

Κάθε μέρα, στο παράθυρο, έλεγε στον γείτονά του για το τι συνέβαινε έξω από το παράθυρο. Είδε μια βάρκα, ψαράδες με τεράστια κουπια , παιδιά που παίζουν στην παραλία, κ.α.

Ενώ παρακολουθούσε όλα αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα έξω από το παράθυρο, ο γείτονάς του βασανίστηκε από μια θανάσιμη κακία. "Δεν είναι δίκαιο," σκέφτηκε. "Τι είδους πλεονέκτημα να βλέπει έξω από το παράθυρο και εγώ να βλέπω μόνο την πόρτα με ξεφλουδισμένο χρώμα, ενώ αυτός θαυμάζει την θέα από το παράθυρο;"

Κάποια στιγμή που ο Ασθενής που βρισκόταν κοντά στο παράθυρο, εβηχε πολύ και άρχισε να πνίγεται . Προσπάθησε να φτάσει στο κουμπί κλήσης της νοσοκόμου, αλλά δεν είχε τη δύναμη, γιατί ο βήχας τον είχε διαλύσει . Ο γείτονας παρακολούθησε τι συμβαίνει. Θα μπορούσε να πιέσει το κουμπί, αλλά δεν το έκανε.
Μετά από λίγο, δυστυχώς, ο πρώτος πέθανε στο κρεβάτι του.

Όταν μεταφέρθηκε, ο γείτονας ζήτησε από τη νοσοκόμα να μετακινηθεί στο παράθυρο.

Η νοσοκόμα συμμορφώθηκε με το αίτημα του ασθενούς, πήγε στο κρεβάτι του, τον βοήθησε να βρεθεί στο απέναντι κρεβάτι και για να σιγουρευτεί ότι ο ασθενής ήταν άνετος και στη συνέχεια πήγε προς την πόρτα. Ξαφνικά σταμάτησε από το έκπληκτο θαυμασμό του ασθενούς:

"Αυτό το παράθυρο βλέπει σε ένα κενό γκρίζο τοίχο! Αλλά εκείνος που πέθανε μου είπε ότι είδε ένα δάσος, μια λίμνη, σύννεφα, ανθρώπους ... Πώς θα μπορούσε να δει όλα αυτά από αυτό το παράθυρο;"

Η νοσοκόμα χαμογέλασε λυπημένη .

"Δεν μπορούσε να δει τίποτα, ο νεκρός ο γείτονάς σας ήταν τυφλός".

http://apantaortodoxias.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology