Αν θέλετε μια συνταγή για ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό, δοκιμάστε αυτό το αυτοσχέδιο σουφλέ που φτιάχνει η γιαγιά Σοφία με μεράκι και φαντασία, και με ό,τι υπάρχει στο σπίτι. Θα σας πάρει τη μύτη γιατί τόσο..
πολύ μοσχοβολάει και όπως θα διαπιστώσετε είναι πεντανόστιμο! Όπως και να το κάνουμε, οι γιαγιάδες μας ξέρουν απο μαγειρική και μεγαλουργούν στην κουζίνα...
Υλικά Συνταγής
6-8 πατάτες βραστές
1-2 μπριζολίκια χοιρινά
λίγο κεφαλοτύρι
λίγο κασέρι (κατά προτίμηση πικάντικο)
3 αυγά
λίγο γάλα
αλάτι, πιπέρι, κοκκινοπίπερο, ρίγανη
1-2 κ.σ. αλεύρι
λίγο ελαιόλαδο!
Εκτέλεση Συνταγής
Κατ'αρχάς βράζουμε καλά τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν τις κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.
Παράλληλα, πασπαλίζουμε τα μπριζολίκια μας με τα μπαχαρικά, δηλαδή αλάτι, πιπέρι, κοκκινοπίπερο, ρίγανη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις βραστές πατάτες σε κομμάτια μαζί με τα μπριζολίκια και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 20-30 λεπτά για να ψηθούν τα βασικά υλικά του σουφλέ μας (ή μέχρι να δουμε ότι ροδίζουν όσο θέλουμε).
Έπειτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι και το κασέρι.
Χτυπάμε τα αυγά μας με το γάλα και το αλεύρι.
Περιχύνουμε το φαγητό με τα τυριά και το μείγμα των αυγών ώστε να «καλύψουμε» όλες τις πατάτες και το κρέας.
Ψήνουμε το σουφλέ ώσπου να λιώσουν τα κασέρια και να ροδίσει το φαγητό!
Το αυτοσχέδιο σουφλέ της γιαγιάς είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Δημοσίευση: stevi
Καλή όρεξη!
Αυτή η καταπληκτική συνταγή για σουφλέ προέρχεται από το ewoman.gr!
Πηγή: supersyntages.gr
Tags:
Μαγειρική