«Σήκωσε το κεφάλι ψηλά …και γίνε ένας γενναίος χριστιανός που αγωνίζεται ηρωικά για όσα αγαπάει..» (Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός)


 
Πώς θα αντέξουμε, αν δεν είμαστε έτοιμοι για αγώνα; | Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός
Υπέρ του ρυσθήναι ημάς από πάσης θλίψεως, οργής, κινδύνου και ανάγκης, του Κυρίου δεηθώμεν….
μια απο τις δεήσεις που ακούμε κάθε φορά στη Θεία Λειτουργία!Ομως ο αγαπημένος Κύριος μετά το Μυστικό δείπνο είχε ξεκαθαρίσει στους μαθητές του πως..Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε, αλλά θαρσείτε· εγώ νενίκηκα τον κόσμον…Τόνισε πως νίκησε το κόσμο οχι τη θλίψη που συνοδεύει τη ζωή μας σε αυτό το κόσμο!

Ο Αγ. Μάξιμος ο Ομολογητής λεει πως ο πειρασμός είναι διττός…Μπορεί να φερει πόνο ή ευχαρίστηση…μα πάντα με οσα όπλα διαθέτει θα μας πολεμά…να μας ρίξει στην απώλεια..Γι αυτό κι εμεις καθημερινά με τη Κυριακή προσευχή παρακαλούμε τον Πατέρα..μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού…Κι όταν ο δρόμος σου αποδεικνύεται ανηφορικός και δύσβατος..κι αρχίζεις να λυγίζεις ,εξαντλημένος ,κάτω απο το πελώριο φορτίο των δοκιμασιών και θες να εγκαταλείψεις κάθε προσπάθεια ,στρέψε βλέμμα και καρδιά στο καλύτερο Γιατρό …που είναι καρδιογνώστης και στη διάγνωσή του ποτέ δε λανθάνει..Εχει εφοδιάσει τα παιδιά Του με τη δύναμη και την ικανότητα να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες με τη Πίστη !!!!

Να προσευχόμαστε να μας χαρίζει ο Θεος τη γαλήνη να δεχόμαστε αυτά που δε μπορούμε να αλλάξουμε..το κουράγιο να αλλάζουμε οσα μπορούμε..και τη σοφία να διακρίνουμε τη διαφορά..Η θέληση για ζωή δε βλέπει φραγμούς κι όρια..και οι δυσκολίες και δοκιμασίες δοκιμάζουν τη θέλησή μας..!Τα αδύνατα είναι για..τους αδύνατους! Δεν υπάρχει δε μπορώ…μόνο δε θέλω….Στόλισε τη ψυχή σου με Πίστη(αυτή θα σου δώσει τη δύναμη να μπορείς να κινήσεις βουνά )..υπομονή(θα σου δώσει τη δύναμη να συνεχίσεις) κι Ελπίδα (θα σε βοηθά να μη κάμπτεσαι και συνθλίβεσαι απο τις αντιξοότητες )γιατί η δοκιμασία σου δε θα είναι μεγαλύτερη απ οτι μπορείς να σηκώσεις..Κάνε τον αγώνα σου ,με την ευχή στη καρδιά αδιάλειπτα….Η προσευχή δίνει τεράστια αντοχή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκύπτουν…Και η πίστη δυναμώνει αυτή την αντοχή καθώς ταξιδεύεις μέσα στο χρόνο κι οδεύεις στο προορισμό σου! Υπομονή λοιπόν…. Η δυνατότητα του υπομένειν σε ο,τι προκύπτει..Αντοχή…να εχεις επίγνωση χωρίς να σε πιάνει απόγνωση..και να πολεμάς…Δυο εφόδια δυνατά που πολλές φορές κρύβεις μέσα σου κι εκδηλώνονται στα δύσκολα..Ξεχνάς πως το συναξάρι γέμισε με μάρτυρες που η αντοχή ,το θάρρος ,η πίστη τους υπερέβαινε το πόνο του μαρτυρίου ?Μάρτυρας γίνεσαι κι εσυ καθημερινά..

Σήκωσε το κεφάλι ψηλά …και γίνε ενας γενναίος χριστιανός που αγωνίζεται ηρωικά για οσα αγαπάει..γιατί αγαπάει..ολα κι οτι ο Αγαπημένος Πατέρας παραχωρεί στη ζωή του..Καλημέρα Θεε μου..Καλημέρα ζωή..Καλημέρα αδέλφια..!!!!!

Ο μακαριστός Γέροντας Ιωσήφ Βατοπαιδινός (+2009) εξηγεί πώς η φιλοπονία, η υπομονή και η ολόψυχη αποδοχή της άσκησης, που είναι απαραίτητα στοιχεία του πνευματικού αγώνα, οδηγούν, μέσω της στενής και τεθλιμμένης οδού του Χριστού και των μαρτύρων και ομολογητών της Εκκλησίας μας, στον αγιασμό.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΥΧΟΦΕΛΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΤΗΣ Ι.Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ. — ΨΥΧΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΝ-PEMPTOUSIA TV

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology