"Το πρόβλημα αυτό χρειάζεται προσευχή.."Οι άνθρωποι είναι αντιδραστικοί. Λες στον άλλο να κάνει κάτι και δεν το κάνει, επειδή του το είπες. Αντιδρά και δεν το κάνει.  Αν δει εσένα να το κάνεις αυτό το πράγμα, ίσως το κάνει και εκείνος, γιατί θα σκεφτεί:
''Αφού το κάνει αυτός, να το κάνω και εγώ''.
Αν όμως θελήσεις να προσευχήθείς στο Χριστό και να του πεις: ''Χριστέ μου, σε παρακαλώ φώτισε ή ελέησε αυτό το πρόσωπο'' και κάνεις συχεχώς αυτήν την προσευχή, τότε ο Χριστός αρχίζει να στέλνει στο πρόσωπο εκείνο καλούς λογισμούς.
Μην προσπαθείτε δηλαδή με ανθρώπινους τρόπους (λόγια και υποδείξεις) να διορθώσετε κακές καταστάσεις. Δεν έρχεται κανένα καλό αποτέλεσμα. Μόνο με την προσευχή θα φέρετε αποτέλεσμα.
Να επικαλείστε τη Θεία Χάρη για όλους. Να πάει η Θεία Χάρη μέσα στην ψυχή τους και να τους αλλοιώσει... Αυτό που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε, θα το κάνει η Χάρις Του.
Η κόρη ενός αντρογύνου είχε ξεφύγει από τον δρόμο του Θεού. Η συμπεριφορά και ο τρόπος ζωής της κοπέλας αυτός είχε δημιουργήσει τέτοια κατάσταση μέσα στο σπίτι, που ο πατέρας είχε βγει από τον εαυτόν του, ήταν πυρ και μανία εναντίον της κόρης του, ήθελε να την σκοτώσει και άλλες τέτοιες υπερβολές. Τελικά δέχτηκε και ήρθε μαζί με την γυναίκα του να με επισκεφτούν.
Είπα τότε στον πατέρα:
- Δεν καταλαβαίνεις εδώ τί γίνεται; Εδώ το παιδί σου το έχει καβαλικέψει ο διάβολος και το κάνει ό,τι θέλει και το πάει όπου θέλει. Δεν βγαίνει τίποτε έτσι, που συμπεριφέρεσαι. Το πρόβλημα αυτό χρειάζεται προσευχή. Θα αρχίσετε να προσεύχεστε με την γυναίκα σου συνεχώς για την κόρη σας και δεν θα της μιλάτε καθόλου για το θέμα αυτό. Και όταν έρχεται αργά το βράδυ στο σπίτι, όπως συνηθίζει να έρχεται, θα της πείτε: «Παιδί μου, το φαγητό σου είναι μέσα στο ψυγείο και κάθισε να φας». Η κόρη σας τότε, θα πέσει από τα σύννεφα. «Που βρήκαν», θα σκεφτεί, «οι γονείς μου οι βάρβαροι όλη αυτή την ευγένεια»; Εσείς δεν θα σταματήσετε στο μεταξύ να προσεύχεστε.
Και να ξέρετε, ότι η κόρη σας θα τσακωθεί με το άλλο πρόσωπο, που κάνουν την κακή παρέα. Και όταν θα έρθει να σας πει, ότι τα χάλασε με εκείνη την παρέα, να μην της πείτε «μπράβο, μπράβο, καλά έκανες», αλλά να προσποιηθείτε τους αδιάφορους και να της πείτε «Εμείς, παιδί μου, δεν ξέρουμε, εσύ ξέρεις...»
Και πράγματι, έτσι εκτυλίχτηκαν τα γεγονότα...
Μια μέρα η κοπέλα ανακοίνωσε στους γονείς της, ότι τα χάλασε με εκείνη την παρέα. Μπήκε από τότε στο σωστό δρόμο και σώθηκε...
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology