Αγρυπνία για τον κορωνοϊό στο Άγιο Όρος – Να ενώσουμε όλοι τις προσευχές μας

Άγιο Όρος: Ολονυκτία το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαρτίου σε όλες τις Μονές και λιτανεία των ιερών λειψάνων, αποφάσισε η Ιερά Κοινότητα. Αιχμές για το κλείσιμο των εκκλησιών.

Μετά την απομάκρυνση όλων των προσκυνητών και την αναστολή της ισχύς των διαμονητηρίων, στο Άγιον Όρος μπαίνουν πλέον μόνο εργαζόμενοι κι αυτοί με ειδικό χαρτί εισόδου που παίρνουν από τις Μονές.
Η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, οδήγησε την Ιερά Κοινότητα στην λήψη απόφασης για την απαγόρευση εισόδου, ενώ με ειδική άδεια από την Μονή μπαίνουν και βγαίνουν και οι ίδιοι οι μοναχοί, που πλέον απαγορεύεται να μετακινούνται από Μονή σε Μονή.
Με νέα της απόφαση η Ιερά Κοινότητα καλεί όλες τις Μονές και τα εξαρτήματά τους σε αγρυπνία προς την προστάτιδα του Αγίου Όρους, την Παναγία και τον προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, τον Άγιο Χαράλαμπο, το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020.
Το ίδιο βράδυ θα τελεστεί λιτανεία των ιερών λειψάνων και των θαυματουργών εικόνων κάθε Μονής ή εξαρτήματός της, με την ανάγνωση ειδικών ευχών, δεήσεων και κανόνων «κατά των λοιμικών ασθενειών».
Στην σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι η Ιερά Κοινότητα συμπαρίσταται σε όσους έχουν νοσήσει, αλλά και «στους κυβερνώντας και τους μετ΄αυταπαρνήσεως διακονούντας τους έχοντας ανάγκην ταύτης της πρωτοφανούς δοκιμασίας» και παράλληλα εκφράζει «την θλίψιν των Αγιορειτών Πατέρων δι΄οιανδήποτε άκριτον γενικήν απαγόρευσιν της ορθοδόξου χριστιανικής λατρείας, ιδιαιτέρως μάλιστα εις καιρόν τοιαύτης της πανδημικής νόσου».
pentapostagma.gr

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology