Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός οδηγούσε τα χέρια των γιατρών


agios-loukas-iatros-ieramonopatia

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Η ιστορία μου περί της βοήθειας του Αγίου πατρός Λουκά. Να σας πω ειλικρινά ότι πριν δεν ήξερα τίποτα για τον Άγιο.
Το 2006 ήμουν πολύ στεναχωρημένος, γιατί αρρώστησε σοβαρά ο πατέρας μου. Ήταν 73 χρονών τότε. Οι καρδιακές προσβολές και οι κλήσεις του ασθενοφόρου ήταν σχεδόν η καθημερινότητά μας.
Οι γιατροί είπαν ότι πρέπει να κάνουμε χειρουργική επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης (by-pass). Συνειδητοποιούσα ότι είναι πολύ σοβαρή επέμβαση ανοιχτής καρδιάς και, φυσικά, ανησυχούσα πάρα πολύ για τον αγαπημένο μου πατέρα.
Κάποια στιγμή, βλέποντας τον πόνο μου, ένας φίλος συμφοιτητής μου μου σύστησε να προσεύχομαι στον Άγιο Λουκά της Κριμαίας, ο οποίος κάποτε ο ίδιος ήταν ταλαντούχος χειρουργός και μέχρι τώρα βοηθά στις σοβαρές εγχειρήσεις. Επίσης, ο φίλος μου μου έκανε δώρο ένα βιβλίο για τον Άγιο και μια εικονίτσα του Αγίου, με ένα απότμημα των λειψάνων του μέσα.
Αμέσως διάβασα τον βίο του Αγίου και κατάλαβα ότι αυτός θα μας βοηθήσει οπωσδήποτε. Άνθρωπος τέτοιας δύναμης, όπως ήταν ο Άγιος Λουκάς, δεν μπορεί να αδιαφορήσει!
Λένε πως ο Άγιος σαν να οδηγεί τα χέρια των γιατρών και ήδη πολλές φορές έχει παράσχει τη βοήθειά του. Όταν ξεκίνησε η εγχείρηση, με πόνο στην ψυχή διάβασα τους χαιρετισμούς στον Άγιο Λουκά μπροστά στην εικόνα του, την προσκύνησα και άρχισα να περιμένω…
Ύστερα, ο πατέρας μου έλεγε ότι ο καθηγητής Ακτσούριν, που κατά το θέλημα του Θεού δέχτηκε να κάνει την εγχείρηση, στην αρχή της εγχείρησης έβγαλε τον σταυρό από τον λαιμό του πατέρα και τον έβαλε κάτω από το μαξιλάρι. Μετά τον κοίταξε με προσοχή και είπε: «Ο Θεός μαζί μας..!»
Όπως καταλάβατε, η δύσκολη εγχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τα μαγικά χέρια του ειδικού και του Αγίου! Ο πατέρας μου τώρα είναι 81 χρονών και συνεχίζει να χαίρεται τη ζωή.
Είμαι πολύ ευγνώμων στον φημισμένο καθηγητή και δε θα τον ξεχάσω ποτέ. Προσεύχομαι και στον Άγιο Λουκά αρκετά συχνά, στεκόμενος μπροστά στην εικονίτσα, δώρο του φίλου μου, που βρήκε τη θέση του στο σπιτικό εικονοστάσι.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology