Η Επιστροφή της Εικόνας της Παναγίας Ελεούσας στο μοναστήρι


Όπως είθισται κάθε χρόνο για πολλά χρόνια τώρα τέτοια μέρα, η πόλη της Σιάτιστας με λιτανεία και με τα πόδια πλήθος πιστών, επιστρέφει την εικόνα της υπεραγίας θεοτόκου της ελεούσης. 
Εικόνα ανήκει στην Ιερά μονή κοιμήσεως Μικροκάστρου. από εκεί δηλαδή, που την Κυριακή του Θωμά πάλι με τα πόδια θα μεταφέρουν οι πιστοί την εικόνα, από το μοναστήρι στην Σιάτιστα. Φέτος, ελέω "Κορόνοϊού" στην εικόνα δεν δόθηκαν οι πρέπουσες εκδηλώσεις και τιμές. Την εικόνα μεταφέρθηκε και συνόδευσε με το Μητροπολιτικό όχημα ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος μαζί με τον Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας π. Δημήτριο Χήτο. Την εικόνα στο μοναστήρι υποδέχθηκαν ο προτοσύγγελος π. Εφραίμ, ο π. Ιωάννης, Η Γερόντισσα Θεολογία μοναχή με την αδελφότητα της μονής και πλήθος πιστών, τηρουμένων όλων των μέτρων..
δείτε το βίντεο.. 
 Μετά την υποδοχή της εικόνας ακολούθησε παρακλητικός κανόνας της παναγίας ελεούσης και τέλος ομιλία του σεβασμιωτάτου και όπως θα ακούσετε και στο βίντεο, συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του σε θαύμα που επετέλεσε η Παναγία σε πιστό πριν μερικά χρόνια. 
Επιμέλεια-μοντάζ
Διονύσης Μπόσιακας

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology