Με ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό νοσηλεύεται ο Αλβανίας Αναστάσιος


Εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Ελλάδα – Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό – Αναγκαία η ιατρική του παρακολούθηση.
Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται από χθες, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ο οποίος μεταφέρθηκε στην Αθήνα με ελληνικό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας , καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.Η παρακολούθησή του θεωρείται επιβεβλημένη, καθώς όπως δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος στο Mega «έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε».

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και χαμηλό πυρετό, κρίθηκε ωστόσο αναγκαία η μεταφορά του στην Ελλάδα όπου βρίσκονται οι θεράποντες ιατροί του οι οποίοι γνωρίζουν το ιστορικό του.

Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας σε ανακοίνωση της λέει: «Ύστερα από πρόσφατη διαπίστωση ηπίων συμπτωμάτων κορονοιού κρίθηκε σκόπιμο ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος να μεταβεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα , κρίθηκε σκόπιμο να μεταβεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα. Μετά την γνωστοποίηση των γιατρών στα Τίρανα που έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματα ήταν και παραμένουν ήπια λόγω της ηλικίας του άλλα και χρόνιων προβλημάτων υγείας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το θέμα και έδωσε την συγκατάθεσή του για την μετάβαση του εξοπλισμένου με ειδική μονάδα C 130 στα Τίρανα προκειμένου να γίνει η μεταφορά του ιεράρχη».

Σε δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πριν από την αναχώρησή του από την Αλβανία είπε: «Το να συμμετέχει κανείς στον κοινό πόνο είναι το δώρο του Θεού». Και μήνυμα ότι ο χριστιανός ανήκει στον Θεό: «Mη στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. “Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν”. Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».


Ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

Mήνυμα συμπαράστασης προς τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας, που βρίσκεται για νοσηλεία στην Αθήνα μετά τη διάγνωσή του με κορωροϊό, απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με το οποίο του εκφράζει τις θερμές ευχές του για ταχεία αποκατάσταση της υγείας του. Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης λέει: «Αι προσευχαί ημών Σας συνοδεύουν κατά την πτήσιν Σας προς το κλεινόν Άστυ και κατά την εν αυτώ νοσηλείαν Σας, η οποία ευχόμεθα να είναι βραχεία και αποτελεσματική˙ διότι Σας αγαπώμεν και διότι Σας χρειάζεται η Εκκλησία. Ευχόμεθα να συνεχίσετε επί πολλά ακόμη χρόνια την δημιουργικήν και ευεργετικήν προσφοράν Σας εις τον Χριστιανισμόν και εις την ανθρωπότητα, εις δόξαν Θεού».

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology