Ανάστατη η Εκκλησία, ΣΟΚ για τον λαό ! Ανοιχτές Εκκλησίες μόνο Χριστούγεννα και Φώτα και μόνο για 9 άτομα!

Η απόφαση αυτή δεν μας εκφράζει, τονίζει Συνοδικός Ιεράρχης στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. ΄΄ Εχω μιλήσει με τον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησα να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό ώστε να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση΄΄ προσθέτει ο Ιεράρχης.

΄΄Εαν δεν γίνει, οι αντιδράσεις από τον λαό θα είναι έντονες, έστω και σιωπηλά…. ΄΄ τονίζει.

Ανοικτές θα είναι οι εκκλησίες για τους πιστούς μόνο ανήμερα των Χριστούγεννα και των Φώτων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, παρουσιάζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

«Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας» τόνισε ο κ. Πέτσας προσθέτοντας ότι την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανίων ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοικτό δημόσιο χώρο.

Απορίας άξιο πάντως είναι το γεγονός ότι πάλι οι πιστοί την “πληρώνουν” με αυτή την απόφαση ενώ π.χ. στα σούπερ μάρκετ είναι πιο “ελεύθερα” τα πράγματα. Πάντως αρκετοί Ιεράρχες και Κληρικοί έδειξαν την δυσαρέσκεια τους χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη απόφαση ως “δώρο άδωρον”, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην προσεχή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι:

-Διατήρηση αναστολής λιανεμπορίου σε όλη την επικράτεια.

-Κατ΄ εξαίρεση από την Κυριακή μέχρι τις 7 Ιανουαρίου θα λειτουργήσουν επιχειρήσεις μέσω click away.

Την Δευτέρα επίσης ανοίγουν τα κομμωτήρια, αποκλειστικά με ραντεβού, καθώς και τα βιβλιοπωλεία. Επίσης αλλάζει η ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί ( από 9 που ήταν). Η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα περιορίζεται στις τρεις ημέρες για όσους έρχονται από το εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology