f

Panel

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Γαρίδες με σκορδόλαδο

Υλικά :

500 γρ. κατεψυγμένες, καθαρισμένες γαρίδες
Νερό, αλάτι
2-4 σκελίδες σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας λάδι
½ ποτήρι άσπρο κρασί
Πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση :

Τοποθετούμε τις παγωμένες γαρίδες σε νερό που βράζει, όπου προσθέτουμε αλάτι. Μετά την πρώτη βράση τις στραγγίζουμε και  τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι κι εκεί σοτάρουμε τις  γαρίδες για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ώσπου να μείνει με το ζουμί του. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αν θέλουμε περιχύνουμε τις γαρίδες με χυμό λεμονιού.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα βιβλία της μοναστηριακής γαστρονομίας.

Πηγή: monastiriaka.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MHNYMA

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ἡ ταπεινοφροσύνη, Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος

Ἂν ἡ ἁμαρτία, ὅταν εἶναι ἑνωμένη μὲ τὴν ταπεινοφροσύνη, τρέχει τόσο γρήγορα στὸ δρόμο τῆς θεϊκῆς εὐσπλαχνίας, ὥστε μπορεῖ νὰ ξεπεράσει καὶ τ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...