Υλικά για 5 μερίδες
- Περίπου 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Περίπου 2 κούπες , ελαφρός χλιαρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- Περίπου 1 κούπα ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- Αλάτι
- πιπέρι
- Σκόρδο σε σκόνη
- ρίγανι
Οδηγίες
• Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τις ελιές, τη σάλτσα σόγιας , το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουνιάς και τα τοποθετούμε αραιά στο αντικολλητικό ταψί.
• Αφήνουμε τα ελιόψωμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
• Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
• Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουνιάς και τα τοποθετούμε αραιά στο αντικολλητικό ταψί.
• Αφήνουμε τα ελιόψωμα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για μια ώρα περίπου.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
Tags:
Συνταγές - Μαγειρική