Μαγείρεμα: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Δυσκολία: μέτριο
Μερίδες: 4
Δυσκολία: μέτριο
Υλικά συνταγή
- φασολάκια φρέσκα: 1 κιλό μπαρμπούνια ή τσαουλιά
- κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο: 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού
- μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
- σκόρδο: 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
- ντομάτες; 6 ώριμες, σφιχτές
- πελτές ντομάτας: 1 κουταλάκι του γλυκού
- κύβος λαχανικών: 1
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ζάχαρη: λίγη
- φέτα: 200 γρ. κομματιασμένη
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα φασολάκια αφαιρώντας τις ίνες τους, τα πλένετε, τα στραγγίζετε και τα ζεματίζετε για 1΄-2΄ σε καυτό νερό. Αφαιρείτε τις φλούδες και τους σπόρους από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνετε τη φρέσκια ντομάτα, τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό και κατόπιν τα φασολάκια.
- Προσθέτετε τον μαϊντανό, τον κύβο και τη ζάχαρη. Φροντίζετε το νερό να μισοσκεπάζει τα φασολάκια. Σιγοβράζετε 50΄ περίπου μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό σχεδόν με το λάδι του. Αλατοπιπερώνετε πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε στα πιάτα και πασπαλίζετε με φέτα. Τα φασολάκια, όπως και όλα τα λαδερά, τρώγονται θαυμάσια και κρύα.
Απολαύστε με
- Λευκό κρασί
Tags:
Μαγειρική