Ένα μήνα πριν από μια καρδιακή προσβολή, το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει με αυτά τα 6 σημάδια

heart attackΚάθε μέρα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παθαίνουν καρδιακή προσβολή. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζετε..
τα προειδοποιητικά σημάδια του σώματός σας, ώστε να μπορείτε να αναζητήσετε έγκαιρα βοήθεια. Το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και το μακροχρόνιο άγχος είναι ένας αριθμός παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής ή καρδιακής ανακοπής. Η υγιεινή ζωή και η φροντίδα για τον εαυτό σας μπορούν συνεπώς να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Εάν όμως πάσχετε από καρδιακή προσβολή, το σώμα σας θα σας προειδοποιήσει ένα μήνα νωρίτερα. Εάν γνωρίζετε αυτές τις ενδείξεις, μπορείτε να βρείτε βοήθεια εγκαίρως για να αποφύγετε τα χειρότερα! Επομένως, είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε αυτές τις προειδοποιήσεις, επειδή με αυτές μπορείτε να σώσετε ζωές!
1. Αίσθημα αδυναμίας
Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι η αίσθηση ότι το σώμα σας εξασθενεί. Το σώμα σας αισθάνεται αδύναμο επειδή μια φλέβα έχει ξαναχτιστεί κοντά στην καρδιά σας. Αυτό σημαίνει λιγότερο βέλτιστη κυκλοφορία του αίματος και ροή αίματος. Οι μύες σας παίρνουν λιγότερο οξυγόνο με αποτέλεσμα την μυϊκή αδυναμία και τον κίνδυνο πτώσης συχνότερα.
2. Ζαλάδα και εφίδρωση
Αυτό είναι ένα άλλο αίσθημα μειωμένης κυκλοφορίας του αίματος. Όταν λιγότερο αίμα αντλείται στον εγκέφαλό σας, μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε ζάλη. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε το σώμα σας νωπό και ιδρωμένο. Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται αρκετό αίμα και οξυγόνο για να διατηρήσει τη σωστή λειτουργία του σώματός σας.
3. Πίεση στο στήθος
Όταν νιώθετε πίεση στο στήθος σας, είναι πάντα καλή ιδέα να εξεταστείτε αμέσως από έναν γιατρό, ειδικά όταν ανήκετε σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου. Η πίεση στο στήθος σας θα αυξηθεί όλο και περισσότερο σε περίπτωση επερχόμενης καρδιακής προσβολής. Η πίεση και ο πόνος μπορούν επίσης να μεταφερθούν σε άλλα μέρη του σώματος όπως τα χέρια, τους ώμους και την πλάτη.
4. Κρυολόγημα ή γρίπη
Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, περιγράφουν τα συμπτώματα της γρίπης κατά την περίοδο που προηγήθηκε της καρδιακής προσβολής.
heart attack
5. Κόπωση
Αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι; Η κόπωση είναι ένα άλλο σύμπτωμα που δείχνει ότι η καρδιά σας δεν παίρνει αρκετό αίμα. Εάν η καρδιά σας έχει κακή παροχή αίματος, πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να διατηρήσει την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό θα το αισθανθείτε επειδή θα σας προκαλέσει κόπωση.
6. Δύσπνοια
Μια άλλη προειδοποίηση που υποδεικνύεται από το σώμα σας είναι η δύσπνοια. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία στενεύουν, οι πνεύμονες σας παίρνουν επίσης λιγότερο αίμα με αποτέλεσμα να κάνουν το έργο τους λιγότερο καλά. Η καρδιά και οι πνεύμονες συνεργάζονται στενά. Εάν ένα από τα δύο δε λειτουργεί καλά, αυτό έχει άμεση επίδραση στο άλλο.
Όταν αναγνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτές τις σημαντικές πληροφορίες με τους φίλους σας!

πηγή:
 

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη

Recent in Technology